Научници основали свемирску државу Асгардију

Научници су основали прву свемирску нацију, а свако ко пожели може постати њен припадник.

Занимљивости 15.10.2016 | 10:54
Научници основали свемирску државу Асгардију
Нова свемирска нација Асгардија нада се да ће спасити људску расу. Најпре ће радити на томе да је заштити од ратова у свемиру, а онда и од опасности које вребају из атмосфере, попут метеора и астероида.

Они који стоје иза пројекта Асгардија надају се да ће стварањем нације учинити први корак у новој свемирској ери.

Асгардија ће први сателит послати у свемир наредне године, а након тога нада се “отвореном приступу свемиру у комерцијалне и научне сврхе, као и свим људима свих држава на свету”.

Научници иза овог плана основали су нацију у Паризу и назвали је по граду на небу којим влада Один у нордијској митологији.

Предводник нове нације је Игор Ашурбејли који је на челу Међународног истраживачког центра за аеронаутику у Бечу и канцелар Комитета за космологију у УНЕСЦО.

Асгардија је настала у сарадњи са “светски реномираним научницима, инжењерима, предузетницима и правним стручњацима”, а њени оснивачи се надају да ће постати призната држава.

“Асгардија је независна нација и будући члан Уједињених нација са свим што уз то иде”, рекао је др Ашбурбејли. “Суштина Асгардије је мир у свемиру и спречавање да се конфликти са Земље преносе у космос. Асгардија је такође јединствена и из филозофског аспекта – служи целом човечанству”.

Свако ко жели може се пријавити за држављанство.

“Сваки човек на свету може постати грађанин Асгардије”, стоји на сајту те државе, на ком је и формулар за приступање у чланство.

Нови пројекат, између осталог, има за циљ да потпуно промени идеју националне државе и створи нови оквир за деловање и власничке односе у свемиру.

Извор: ИНДЕПЕНДЕНТ

Коментари / 0

Оставите коментар