Naučnici osnovali svemirsku državu Asgardiju

Naučnici su osnovali prvu svemirsku naciju, a svako ko poželi može postati njen pripadnik.

Zanimljivosti 15.10.2016 | 10:54
Naučnici osnovali svemirsku državu Asgardiju
Nova svemirska nacija Asgardija nada se da će spasiti ljudsku rasu. Najpre će raditi na tome da je zaštiti od ratova u svemiru, a onda i od opasnosti koje vrebaju iz atmosfere, poput meteora i asteroida.

Oni koji stoje iza projekta Asgardija nadaju se da će stvaranjem nacije učiniti prvi korak u novoj svemirskoj eri.

Asgardija će prvi satelit poslati u svemir naredne godine, a nakon toga nada se “otvorenom pristupu svemiru u komercijalne i naučne svrhe, kao i svim ljudima svih država na svetu”.

Naučnici iza ovog plana osnovali su naciju u Parizu i nazvali je po gradu na nebu kojim vlada Odin u nordijskoj mitologiji.

Predvodnik nove nacije je Igor Ašurbejli koji je na čelu Međunarodnog istraživačkog centra za aeronautiku u Beču i kancelar Komiteta za kosmologiju u UNESCO.

Asgardija je nastala u saradnji sa “svetski renomiranim naučnicima, inženjerima, preduzetnicima i pravnim stručnjacima”, a njeni osnivači se nadaju da će postati priznata država.

“Asgardija je nezavisna nacija i budući član Ujedinjenih nacija sa svim što uz to ide”, rekao je dr Ašburbejli. “Suština Asgardije je mir u svemiru i sprečavanje da se konflikti sa Zemlje prenose u kosmos. Asgardija je takođe jedinstvena i iz filozofskog aspekta – služi celom čovečanstvu”.

Svako ko želi može se prijaviti za državljanstvo.

“Svaki čovek na svetu može postati građanin Asgardije”, stoji na sajtu te države, na kom je i formular za pristupanje u članstvo.

Novi projekat, između ostalog, ima za cilj da potpuno promeni ideju nacionalne države i stvori novi okvir za delovanje i vlasničke odnose u svemiru.

Izvor: INDEPENDENT

Komentari / 0

Ostavite komentar