Функционер српског МУП-а и шпијун за ЦИА

Припадници српске тајне службе БИА привели су високог функционера Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије, који је осумњичен за одавање повјерљивих информација службеницима ЦИА који су на служби у Амбасади САД у Београду, пишу "Вечерње новости".

Србија 15.10.2016 | 10:00
Функционер српског МУП-а и шпијун за ЦИА
Позивајући се на незваничне информације и добро обавијештене изворе, овај лист наводи да је ухапшен високи функционер Управе криминалистичке полиције прије неколико дана, који је одавао информације из МУП-а Србије.

Према истом извору, овај српски полицијски функционер је осумњичен да је Американце редовно извјештавао о активностима у кабинету министра полиције Србије Небојше Стефановића, кадровским промјенама, стању у служби, као и полицијским акцијама на терену.

Прикупљене информације, како се наводи, директно је предавао оперативцима ЦИА-е, а већ дуже вријеме био је под присмотром.

Извор листа наводи да су још неки држављани Србије уплетени у овај "агентурни ланац" и да се контраобавјештајне активности неће завршити на овом случају, као и да се провјеравају контакти и са другим страним обавјештајним службама.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Обичн човјек

15.10.2016 09:18

Тко ће одговарати ко одаје информације Информеру, Куриру и Пинк ТВ и сл.. Србија има споразум о размјени података са САД. За овај споразум нисам чуо, а тамо се сазна прије шта ће МУП Србије урадити , пре него што се стварно одради. Милорад Вељовић је био и остао игарч ЦИА-е, као и Гојо Васић...

ОДГОВОРИТЕ
Name

а баја

15.10.2016 10:15

Највећи син хрватског народа

Name

ре обицан цовјек

15.10.2016 14:40

Мозда сте хтели да казете,споразум о једностраној размени информација,или...?

Name

Дон Кихот

15.10.2016 09:48

Фалим те Боже, да су једном дозвали се памети...колико ли је код нас таквих у РС..и кад ће то доћ на ред?...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тигањ

15.10.2016 10:54

Амери су склопили званичне договоре којим је регулисана сарадња безбједносних структура са Американцима. Овај "лик" је служио за провјеру навода из званичних извјештаја. Вјероватно се надао да ће у будућности напредовати у влади Србије, уз малу помоћ Америке, наравно. Како се иначе праве владе на Балкану?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

15.10.2016 14:38

Ако је све ово тацно сто писе горе у цланку,пустице они њега брзе него сто су га пратили и ухапсили. За (не)дела одговара само онај ко нема заледјину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле.

16.10.2016 08:05

Неразумљиво! Па ваљда омењени има случајно име и презиме.због чега власта то држи у тајности.

ОДГОВОРИТЕ