Funkcioner srpskog MUP-a i špijun za CIA

Pripadnici srpske tajne službe BIA priveli su visokog funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije, koji je osumnjičen za odavanje povjerljivih informacija službenicima CIA koji su na službi u Ambasadi SAD u Beogradu, pišu "Večernje novosti".

Srbija 15.10.2016 | 10:00
Funkcioner srpskog MUP-a i špijun za CIA
Pozivajući se na nezvanične informacije i dobro obaviještene izvore, ovaj list navodi da je uhapšen visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije prije nekoliko dana, koji je odavao informacije iz MUP-a Srbije.

Prema istom izvoru, ovaj srpski policijski funkcioner je osumnjičen da je Amerikance redovno izvještavao o aktivnostima u kabinetu ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića, kadrovskim promjenama, stanju u službi, kao i policijskim akcijama na terenu.

Prikupljene informacije, kako se navodi, direktno je predavao operativcima CIA-e, a već duže vrijeme bio je pod prismotrom.

Izvor lista navodi da su još neki državljani Srbije upleteni u ovaj "agenturni lanac" i da se kontraobavještajne aktivnosti neće završiti na ovom slučaju, kao i da se provjeravaju kontakti i sa drugim stranim obavještajnim službama.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Običn čovjek

15.10.2016 09:18

Tko će odgovarati ko odaje informacije Informeru, Kuriru i Pink TV i sl.. Srbija ima sporazum o razmjeni podataka sa SAD. Za ovaj sporazum nisam čuo, a tamo se sazna prije šta će MUP Srbije uraditi , pre nego što se stvarno odradi. Milorad Veljović je bio i ostao igarč CIA-e, kao i Gojo Vasić...

ODGOVORITE
Name

a baja

15.10.2016 10:15

Najveći sin hrvatskog naroda

Name

re obican covjek

15.10.2016 14:40

Mozda ste hteli da kazete,sporazum o jednostranoj razmeni informacija,ili...?

Name

Don Kihot

15.10.2016 09:48

Falim te Bože, da su jednom dozvali se pameti...koliko li je kod nas takvih u RS..i kad će to doć na red?...

ODGOVORITE
Name

Tiganj

15.10.2016 10:54

Ameri su sklopili zvanične dogovore kojim je regulisana saradnja bezbjednosnih struktura sa Amerikancima. Ovaj "lik" je služio za provjeru navoda iz zvaničnih izvještaja. Vjerovatno se nadao da će u budućnosti napredovati u vladi Srbije, uz malu pomoć Amerike, naravno. Kako se inače prave vlade na Balkanu?

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

15.10.2016 14:38

Ako je sve ovo tacno sto pise gore u clanku,pustice oni njega brze nego sto su ga pratili i uhapsili. Za (ne)dela odgovara samo onaj ko nema zaledjinu.

ODGOVORITE
Name

kole.

16.10.2016 08:05

Nerazumljivo! Pa valjda omenjeni ima slučajno ime i prezime.zbog čega vlasta to drži u tajnosti.

ODGOVORITE