Николић категоричан: Србија неће у НАТО

Србија неће тражити пријем у ЕУ по цену признавања независности Косова и нема намеру да уђе у НАТО, рекао је у интервјуу за руску агенцију Тасс председник Србије Томислав Николић.

Србија 14.10.2016 | 22:40
Николић категоричан: Србија неће у НАТО
"Србија никада неће постати чланица ЕУ ако у замену за то буде тражено да призна независност Косова и Метохије", рекао је Николић.

"Они нас, међутим, не чују и стално поново постављају тај предуслов. Како независност Косова може бити призната у тренутку када захваљујући историји наши родитељи и деца знају шта су нам учинили", рекао је Николић за Тасс.

"Србија никада неће бити чланица НАТО, јер је то војна алијанса. То нам није потребно", додао је он.

"Ми се повинујемо њиховим стандардима када је реч о правима мањина и миграната", казао је председник Србије.

Он је додао да је уверен да се сарадњом са Русијом може постићи бољи живот за наше људе.

"Ја нећу толерисати покушаје да нас окрену једне против других", казао је Николић.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЦИА

14.10.2016 19:57

Србију воде људи који појма нејмају шта је политика па ако гос Николићу Србија неће у НАТО шта тражите онда пут у Еуропу то вам је услов без којег се неможе даље морам ја да ти објасним човјече

ОДГОВОРИТЕ
Name

знас ме

15.10.2016 04:03

Па није ни Аустрија у НАТО -Терористицкој организацији а медју првима је у ЕУ.

Name

Психо-Аналитчар

14.10.2016 20:00

Према званичним подацима НАТО-а на Србију је током бомбардовања бачено око 300 тона радиоактивне муниције. Гађано је 112 локалитета у Србији, а последњи 113 је била Пљачковица. Нато, даље тврди да је испаљено око 31 хиљада пројектила, док руски стручњаци тврде да је реч о 90 хиљада пројектила који су пали на тло Србије. Међутим, подаци варирају. Тако у једном НАТО документу стоји да је на Републику Српску бачено шест тона миниције са осиромашеним уранијумом, и то на подручје Хаџића, Пала и Хан Пијсека, где је било угрожено преко 100 хиљада становника.На Србију је, према истом документу, бачено преко 13 тона миниције са ОУ. Статистички подаци даље показују, да је У Србији је за последњих пет година шест пута више оболелих од малигнитета, у односу на 1999. Конкретно у Крагујевцу је преко 20 одсто више оболелих од рака, него пре девет година. Од последица дејства ОУ до сада умрло и оболело преко 300 хиљада америчких маринаца који су били су мировним снагама по свету. У Италији умрло више од 200 војника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

14.10.2016 20:44

Које нато то су веци окупатори од Хитлера .Писем малим словом нато велика је мрзња према тој алијанси Фууууууујј

Name

Михајло Микиц

15.10.2016 07:10

Само Нато србина спашава.

Name

Трт

15.10.2016 10:15

300 хиљада?ЛОЛ,грохотом се смејем.

Name

зитто

15.10.2016 09:39

"Ми се повинујемо њиховим стандардима када је реч о правима мањина и миграната ." Направиће они лагер од миграната у Србији . Себи ће изабрати високо образоване Сиријце и Ирачане , а све остале оставити код тебе да ти разриједе и потамне ДНК , па ти види шта ћеш ! Само да не буде сутра " нисмо знали " ! Иза брда се ваљају нечији дебели интереси , народи цијеле Европе то виде , али су немоћни и по обичају - испашће колатерална штета .

ОДГОВОРИТЕ