Тренирао са Арсеналом, упознао Анрија, али...

Све је било спремно за трансфер, осим - лове! Што пропусти Арсен Венгер то дочека Алекс Фергусон!

Фудбал 16.10.2016 | 20:00
Тренирао са Арсеналом, упознао Анрија, али...
Ко зна којим би путем кренула каријера Кристијана Роналда да је уместо Манчестер Јунајтеда, у којем се прославио, својевремено појачао Арсенал са којим је тренирао.

Некадашњи шеф скаутинг службе Тобџија Дамијен Комоли открио је гостујући у једној радио емисији у Француској да је као тинејџер Роналдо био на прагу прелска у Лондон из лисабонског Спортинга.

“Први пут сам га уживо гледао на турниру у Монтаигу када је имао само 15 година. Спортинг је играо са селекцијом Јапана, а ја сам се запитао: “Ко је овај дечак?” На полувремену сам позвао своје контакте из Португалије да им кажем да сам открио феномена”, испричао је Комоли.

Није могао да поверује својим очима.

“Никада нисам видео ништа слично још од периода када сам први пут гледао уживо Тијерија Анрија. Замислите, Анри и Роналдо су скоро делили исту свлачионицу.”

Потом је интерсовање Арсенала за Роналда постало озбиљно, једна од најбољих фудбалских академија на свету позвала је Португалца да тренира с намером да га ангажује...

“Неколико пута је долазио у тренинг камп, где је тренирао са вршњацима. Нико није знао за њега. Успео је да упозна Анрија, свог идола, али када је дошло време за трансфер, испоставило се да није било пара за њега. Неколико месеци касније Јунајтед се договорио са Спортингом, чак играо и пријатељске утакмице тамо, па је Сер Алекс Фергусон решио да га купи”, објаснио је Комоли.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар