Trenirao sa Arsenalom, upoznao Anrija, ali...

Sve je bilo spremno za transfer, osim - love! Što propusti Arsen Venger to dočeka Aleks Ferguson!

Fudbal 16.10.2016 | 20:00
Trenirao sa Arsenalom, upoznao Anrija, ali...
Ko zna kojim bi putem krenula karijera Kristijana Ronalda da je umesto Mančester Junajteda, u kojem se proslavio, svojevremeno pojačao Arsenal sa kojim je trenirao.

Nekadašnji šef skauting službe Tobdžija Damijen Komoli otkrio je gostujući u jednoj radio emisiji u Francuskoj da je kao tinejdžer Ronaldo bio na pragu prelska u London iz lisabonskog Sportinga.

“Prvi put sam ga uživo gledao na turniru u Montaigu kada je imao samo 15 godina. Sporting je igrao sa selekcijom Japana, a ja sam se zapitao: “Ko je ovaj dečak?” Na poluvremenu sam pozvao svoje kontakte iz Portugalije da im kažem da sam otkrio fenomena”, ispričao je Komoli.

Nije mogao da poveruje svojim očima.

“Nikada nisam video ništa slično još od perioda kada sam prvi put gledao uživo Tijerija Anrija. Zamislite, Anri i Ronaldo su skoro delili istu svlačionicu.”

Potom je intersovanje Arsenala za Ronalda postalo ozbiljno, jedna od najboljih fudbalskih akademija na svetu pozvala je Portugalca da trenira s namerom da ga angažuje...

“Nekoliko puta je dolazio u trening kamp, gde je trenirao sa vršnjacima. Niko nije znao za njega. Uspeo je da upozna Anrija, svog idola, ali kada je došlo vreme za transfer, ispostavilo se da nije bilo para za njega. Nekoliko meseci kasnije Junajted se dogovorio sa Sportingom, čak igrao i prijateljske utakmice tamo, pa je Ser Aleks Ferguson rešio da ga kupi”, objasnio je Komoli.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar