Мундијал од плажа Канкуна до Сјеверног пола?!

Европа се спрема за ЕУРО који ће бити одржан широм континента. Американци имају још "јачу" идеју.

Фудбал 16.10.2016 | 19:00
Мундијал од плажа Канкуна до Сјеверног пола?!
Европско првенство у фудбалу 2020. године биће одржано широм Европе и по томе биће јединствено.

Мексиканци, Американци и Канађани желе, у том смислу, да надмаше Европљане.

Наиме, после све извеснијег проширења учесника Мундијала на 48 репрезентација, што јесте само по себи веома дискутабилно, да не кажемо контроверзно, ове три земље дошле су на идеју да се заједно кандидују за добијање Светског првенства у фудбалу 2026. године.

Мундијал 2018. године биће одржан у Русији, 2022. у Катару, а први "недодељени" је онај за десет година од данас и није немогуће да ћемо први пут имати три коорганизатора, након што су Јапан и Јужна Кореја заједно са успехом организовали СП 2002. године.

Азија и Европа не би имали реалне шансе да добију Мундијал 2026, јер су угостили претходна два, Африка се "напела" једном, 2010. године, и некако издржала трошкове организације који и данас нагризају Јужну Африку, а Јужна Америка била је домаћин претходног, СП 2014. године, који је био одржан у Бразилу, што значи да Мексико, САД и Канада практично не би имали равноправног противника у лобирању за највећи фудбалски догађај на планети.

Американци су за сада најконкретнији када говоре о овој "понуди" и, између редова, подвлаче да им неће бити проблем да и сами изнесу такав турнир.

"Ми смо земља од 320 милиона људи", подсећа Сунил Гулати, први човек америчког "сокера".

"Имамо сјајне односе са Канадом и Мексиком, али смо такође и земља која има савршене стадионе и сјајну инфраструктуру".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар