Mundijal od plaža Kankuna do Sjevernog pola?!

Evropa se sprema za EURO koji će biti održan širom kontinenta. Amerikanci imaju još "jaču" ideju.

Fudbal 16.10.2016 | 19:00
Mundijal od plaža Kankuna do Sjevernog pola?!
Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine biće održano širom Evrope i po tome biće jedinstveno.

Meksikanci, Amerikanci i Kanađani žele, u tom smislu, da nadmaše Evropljane.

Naime, posle sve izvesnijeg proširenja učesnika Mundijala na 48 reprezentacija, što jeste samo po sebi veoma diskutabilno, da ne kažemo kontroverzno, ove tri zemlje došle su na ideju da se zajedno kandiduju za dobijanje Svetskog prvenstva u fudbalu 2026. godine.

Mundijal 2018. godine biće održan u Rusiji, 2022. u Kataru, a prvi "nedodeljeni" je onaj za deset godina od danas i nije nemoguće da ćemo prvi put imati tri koorganizatora, nakon što su Japan i Južna Koreja zajedno sa uspehom organizovali SP 2002. godine.

Azija i Evropa ne bi imali realne šanse da dobiju Mundijal 2026, jer su ugostili prethodna dva, Afrika se "napela" jednom, 2010. godine, i nekako izdržala troškove organizacije koji i danas nagrizaju Južnu Afriku, a Južna Amerika bila je domaćin prethodnog, SP 2014. godine, koji je bio održan u Brazilu, što znači da Meksiko, SAD i Kanada praktično ne bi imali ravnopravnog protivnika u lobiranju za najveći fudbalski događaj na planeti.

Amerikanci su za sada najkonkretniji kada govore o ovoj "ponudi" i, između redova, podvlače da im neće biti problem da i sami iznesu takav turnir.

"Mi smo zemlja od 320 miliona ljudi", podseća Sunil Gulati, prvi čovek američkog "sokera".

"Imamo sjajne odnose sa Kanadom i Meksikom, ali smo takođe i zemlja koja ima savršene stadione i sjajnu infrastrukturu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar