Гвардиола о Куману: Носио сам му воду!

Менаџер Манчестер ситија бираним речима причао о познанству са шефом струке свог предстојећег ривала. Учио је од њега...

Фудбал 15.10.2016 | 09:30
Гвардиола о Куману: Носио сам му воду!
Пеп Гвардиола и Роналд Куман делили су почетком деведесетих свлачионицу у Барселони.

Шпанац је био млади и још "зелени" везиста, а Холанђанин већ прекаљени ас, репрезентативац и увелико афирмисани дефанзивац, који је и те како утицао на младог Пепа.

Овог викенда, њих двојица поново ће се срести на утакмици, као менаџери Манчестер ситија и Евертона (меч заказан за суботу, у 16 часова).

У најави меча, менаџер "грађана" открио је занимљив детаљ њиховог односа на Ноу Кампу.

"Када му је била потребна вода, доносио сам је. Био сам најмлађи, а он је био великодушан. И то не само на терену, већ и мимо стадиона. Учио сам од њега само гледајући га. Био је један од првих централних дефанзиваца који је имао и других квалитета осим одбране", признао је Гвардиола.

Куманов трансфер из ПСВ Ајндховена у Барсу 1989. године Гвардиола истиче као један од најважнијих у формирању Барселоне какву данас знамо.

"Јохан Кројф је и купио Кумана да би нам показао и научио нас зашто нам је потребан такав дефанзивац. Он је један од играча који никад нису заказали у важној утакмици. У баш, баш важними утакмицама - увек је играо добро. Никад га нисам видео да игра лоше у Лиги шампиона или против Реала. Имао је велики таленат, одличну, брзу дугу лопту, погађао је на 40 метара... Један од најбољих штопера које сам икад видео", истакао је један од најбољих менаџера света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар