Gvardiola o Kumanu: Nosio sam mu vodu!

Menadžer Mančester sitija biranim rečima pričao o poznanstvu sa šefom struke svog predstojećeg rivala. Učio je od njega...

Fudbal 15.10.2016 | 09:30
Gvardiola o Kumanu: Nosio sam mu vodu!
Pep Gvardiola i Ronald Kuman delili su početkom devedesetih svlačionicu u Barseloni.

Španac je bio mladi i još "zeleni" vezista, a Holanđanin već prekaljeni as, reprezentativac i uveliko afirmisani defanzivac, koji je i te kako uticao na mladog Pepa.

Ovog vikenda, njih dvojica ponovo će se sresti na utakmici, kao menadžeri Mančester sitija i Evertona (meč zakazan za subotu, u 16 časova).

U najavi meča, menadžer "građana" otkrio je zanimljiv detalj njihovog odnosa na Nou Kampu.

"Kada mu je bila potrebna voda, donosio sam je. Bio sam najmlađi, a on je bio velikodušan. I to ne samo na terenu, već i mimo stadiona. Učio sam od njega samo gledajući ga. Bio je jedan od prvih centralnih defanzivaca koji je imao i drugih kvaliteta osim odbrane", priznao je Gvardiola.

Kumanov transfer iz PSV Ajndhovena u Barsu 1989. godine Gvardiola ističe kao jedan od najvažnijih u formiranju Barselone kakvu danas znamo.

"Johan Krojf je i kupio Kumana da bi nam pokazao i naučio nas zašto nam je potreban takav defanzivac. On je jedan od igrača koji nikad nisu zakazali u važnoj utakmici. U baš, baš važnimi utakmicama - uvek je igrao dobro. Nikad ga nisam video da igra loše u Ligi šampiona ili protiv Reala. Imao je veliki talenat, odličnu, brzu dugu loptu, pogađao je na 40 metara... Jedan od najboljih štopera koje sam ikad video", istakao je jedan od najboljih menadžera sveta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar