Босић: Остајем на располагању СДС-у

Главни одбор СДС-а на сутрашњој сједници у Источном Сарајеву одлучиваће о насљеднику Младена Босића на мјесту предсједника странке.

Република Српска 14.10.2016 | 19:43
Босић: Остајем на располагању СДС-у
Уочи сједнице, Босић у изјави за БН телевизију истиче да остаје у странци и да ће сада имати више простора и времена за директан политички рад. Истиче да је разлог због којег је поднио оставку чињеница да грађани Републике Српске очигледно нису прихватили његову политику базирану на економском развоју и борби против криминала и корупције, већ су се опредјелили за популистичку политику и дизање тензија.

„Прво морам да напоменем да не знам да се неко некада повукао послије локалних избора са чела било које странке. Не само у Републици Српској, него то не раде нигдје у свијету. Дакле, мој мотив је био да дам простора странци да у наредном периоду размисли којим ће путем даље водити политику,“ казао је Босић.

Додао је да је политикао коју је водио СДС док је он био на челу странке се показала као политика која у Републици Српској не даје резултате, те да он због тога не жели бити сметња на даљем путу развоја СДС-а.

„Странка касније нека одлучи, под новим руководством, да ли ће се ухватити у коштац са популистичком политиком, ја то нисам мога, а и не желим тако да водим политику“, јасно је подвукао Босић.

„Остајем на располагању странци у пуном капацитету, чак ћу сад имати више времена да се бавим политиком, јер сам до сада мора често да се бавим унутарстраначким односима, што, као и у свакој странци, предсједнику односи 90 одсто времена. Сада вјерујем да ћу имати више порстора за директан политички рад“, закључује Босић.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МИКИ

14.10.2016 18:36

ТАКО ЈЕ БУДУЦИ ПРЕМИЈЕРУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

14.10.2016 20:29

Тутњевца и Пушковца

Name

ПЕМЗИЈА

14.10.2016 19:58

Одмори Биске мозес бити само савјетник младим лавовима и то је огроман допринос ниј бити ко СНСДови монструми 100 година имају а гладни моци и новца мислим на Спирица Радмановица Мсјкуцку Пухалца и да не набрајам буди господин помози знањем и искуством требају нам млафи и онразовани да поразимо паразите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

14.10.2016 20:04

Свака част господину Босићу. Ви сте велики човјек и господин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

15.10.2016 05:17

Тачно тако. Босиц је политичар скандинавског типа који се слузи дипломатском реториком коју смо сви добро разумијели, али код оваца, образованих или не, то не пролази.

Name

Марко

14.10.2016 20:14

Господину Босићу морално је то што сте учинили. Лешинари неће знати то цијенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вултурес

14.10.2016 22:19

Ста ти знас о Лешинарима? Од.еби!

Name

слависа

14.10.2016 20:24

Тако је господине Босицу,била би велика стета за све нас да једини одговорни политицар прекине борбу.И сада је доказао да је цовјек са карактером,никад се ниједан нас политицар се није повукао добровољно и то довољно говори о овом цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ