Bosić: Ostajem na raspolaganju SDS-u

Glavni odbor SDS-a na sutrašnjoj sjednici u Istočnom Sarajevu odlučivaće o nasljedniku Mladena Bosića na mjestu predsjednika stranke.

Republika Srpska 14.10.2016 | 19:43
Bosić: Ostajem na raspolaganju SDS-u
Uoči sjednice, Bosić u izjavi za BN televiziju ističe da ostaje u stranci i da će sada imati više prostora i vremena za direktan politički rad. Ističe da je razlog zbog kojeg je podnio ostavku činjenica da građani Republike Srpske očigledno nisu prihvatili njegovu politiku baziranu na ekonomskom razvoju i borbi protiv kriminala i korupcije, već su se opredjelili za populističku politiku i dizanje tenzija.

„Prvo moram da napomenem da ne znam da se neko nekada povukao poslije lokalnih izbora sa čela bilo koje stranke. Ne samo u Republici Srpskoj, nego to ne rade nigdje u svijetu. Dakle, moj motiv je bio da dam prostora stranci da u narednom periodu razmisli kojim će putem dalje voditi politiku,“ kazao je Bosić.

Dodao je da je politikao koju je vodio SDS dok je on bio na čelu stranke se pokazala kao politika koja u Republici Srpskoj ne daje rezultate, te da on zbog toga ne želi biti smetnja na daljem putu razvoja SDS-a.

„Stranka kasnije neka odluči, pod novim rukovodstvom, da li će se uhvatiti u koštac sa populističkom politikom, ja to nisam moga, a i ne želim tako da vodim politiku“, jasno je podvukao Bosić.

„Ostajem na raspolaganju stranci u punom kapacitetu, čak ću sad imati više vremena da se bavim politikom, jer sam do sada mora često da se bavim unutarstranačkim odnosima, što, kao i u svakoj stranci, predsjedniku odnosi 90 odsto vremena. Sada vjerujem da ću imati više porstora za direktan politički rad“, zaključuje Bosić.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

MIKI

14.10.2016 18:36

TAKO JE BUDUCI PREMIJERU!!!

ODGOVORITE
Name

Stojan

14.10.2016 20:29

Tutnjevca i Puškovca

Name

PEMZIJA

14.10.2016 19:58

Odmori Biske mozes biti samo savjetnik mladim lavovima i to je ogroman doprinos nij biti ko SNSDovi monstrumi 100 godina imaju a gladni moci i novca mislim na Spirica Radmanovica Msjkucku Puhalca i da ne nabrajam budi gospodin pomozi znanjem i iskustvom trebaju nam mlafi i onrazovani da porazimo parazite

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

14.10.2016 20:04

Svaka čast gospodinu Bosiću. Vi ste veliki čovjek i gospodin.

ODGOVORITE
Name

Banshee

15.10.2016 05:17

Tačno tako. Bosic je političar skandinavskog tipa koji se sluzi diplomatskom retorikom koju smo svi dobro razumijeli, ali kod ovaca, obrazovanih ili ne, to ne prolazi.

Name

Marko

14.10.2016 20:14

Gospodinu Bosiću moralno je to što ste učinili. Lešinari neće znati to cijeniti.

ODGOVORITE
Name

Vultures

14.10.2016 22:19

Sta ti znas o Lešinarima? Od.ebi!

Name

slavisa

14.10.2016 20:24

Tako je gospodine Bosicu,bila bi velika steta za sve nas da jedini odgovorni politicar prekine borbu.I sada je dokazao da je covjek sa karakterom,nikad se nijedan nas politicar se nije povukao dobrovoljno i to dovoljno govori o ovom covjeku.

ODGOVORITE