Партизан: Да ли је најзад дошло вријеме да проради Ђурђић?!

Искусни нападач чека првенац у црно-белом дресу, који може да уследи против претходног клуба из Србије чији је био члан!

Фудбал 14.10.2016 | 19:30
Партизан: Да ли је најзад дошло вријеме да проради Ђурђић?!
Давно беше 19. март. Тог дана Партузанови фудбалери одрадили су последњи тренинг пред гостовање на Бановом брду, на коме су 24 сата касније преокретом у другом полувремену забележили тријумф над Чукаричким (2:1). Истог дана радовао се иНикола Ђурђић, јер је прецизним хицем у смирај првог полувремена дуела са Кајзерслаутерном утабао пут ка победи Фортуни из Дизелдорфа (4:3).

Одтад је прошло 209 дана. Сутра ће бити 210. и прилика да центарфор Партизана прекине голгетерски пост за који и сам каже да никад није трајао овако дуго.

„Никада ми се у каријери није десило да не дам гол на више од три узастопна меча, без обзира на клуб у којем сам играо. Ту моју, да је тако назовем, муку, појачава чињеница да ми се све то дешава у Партизану, клубу чији сам и играч и навијач“, поверио се недавно Никола Ђурђић, уверавајући да по закону великих бројева и он једном мора да проради.

А где ће бољу шансу од оне која му се нуди у оквиру 12. кола Суперлиге. Црно-бели одлазе у госте Вождовцу, чији је дрес 30-годишњи шпиц носио од 2006. до 2008. године, пре него што је започео инострану каријеру. С обзиром да у фудбалу постоји неписано правило да поједини играчи заблистају баш против бивших клубова, можда Никола Ђуђрић баш на крову тржног центра у Заплањској вине екипу Марка Николића ка седмој узастопној победи.

„Ђурђић доста ради за екипу, троши се, а сигуран сам да ће временом почети да даје и голове“, истакао је неколико пута шеф Партизанове струке.

Оно што је приметно јесте да је пред првенствену паузу Никола Ђурђић почео да буде кориснији за тим него у уводу сезоне. Иако је под командом Ивана Томића одиграо само четири утакмице стекао се утисак да је дејствовао далеко од гола и да није био опасан по мрежу ривала као док је играо за Хаугесунд, Хелсинборг, Малме, Гројтер фирт.

Николић га је померио ближе петерцу, упарио најпре са Валеријем Божиновим, касније и саУрошем Ђурђевићем, што је резултирало чињеницом да је у последња три кола двапут асистирао саиграчима. На идентичан начин - главом. Испоставиће се да је та Ђурђићева несебичност донела Партизану тријумф у 152. вечитом дербију (Леонардо за 1:0) и три бода против Младости (спустио лопту Ђурђевићу за 2:1).

Зато многи у Хумској 1 верују да је ред да један од звучнијих летњих новајлија коначно и сам почне да тресе мреже, јер је на то навикао јавност док је играо у инострнаству. Уз опаску да му се не може замеритри на неким великим промашајима, пошто и није имао Бог зна колико шанси откако је стигао из Аугзбурга, што је скопчано са начином игре тима.

„Нисам индивидуалац, ни мајстор фудбала. Зависим од екипе. Кад сам на нивоу могу да јој помогнем. Увек ми је било лакше да с неким играм у пару, да имам саиграча иза себе“,образложио је Никола Ђурђић по доласку на Топчидерско брдо.

Осим Николе Ђурђића, у конкуренцији за Партизанов тим против Вождовца је још двиојица некадашњих првотимац Змајева, Бојан Остојић (сезона 2012/2013) и везиста Милан Радин (пролетос Змај, још чека на деби у званичним сусретима), док су у супротним улогама штопер Милош Михајлов (у Хумској од 2006. до 2008), задњи везни Бранислав Јовановић (2009/2010) и нападач Дејан Георгијевић (после стажа у млађим категоријама црно-белих играо за Телеоптик).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар