Partizan: Da li je najzad došlo vrijeme da proradi Đurđić?!

Iskusni napadač čeka prvenac u crno-belom dresu, koji može da usledi protiv prethodnog kluba iz Srbije čiji je bio član!

Fudbal 14.10.2016 | 19:30
Partizan: Da li je najzad došlo vrijeme da proradi Đurđić?!
Davno beše 19. mart. Tog dana Partuzanovi fudbaleri odradili su poslednji trening pred gostovanje na Banovom brdu, na kome su 24 sata kasnije preokretom u drugom poluvremenu zabeležili trijumf nad Čukaričkim (2:1). Istog dana radovao se iNikola Đurđić, jer je preciznim hicem u smiraj prvog poluvremena duela sa Kajzerslauternom utabao put ka pobedi Fortuni iz Dizeldorfa (4:3).

Odtad je prošlo 209 dana. Sutra će biti 210. i prilika da centarfor Partizana prekine golgeterski post za koji i sam kaže da nikad nije trajao ovako dugo.

„Nikada mi se u karijeri nije desilo da ne dam gol na više od tri uzastopna meča, bez obzira na klub u kojem sam igrao. Tu moju, da je tako nazovem, muku, pojačava činjenica da mi se sve to dešava u Partizanu, klubu čiji sam i igrač i navijač“, poverio se nedavno Nikola Đurđić, uveravajući da po zakonu velikih brojeva i on jednom mora da proradi.

A gde će bolju šansu od one koja mu se nudi u okviru 12. kola Superlige. Crno-beli odlaze u goste Voždovcu, čiji je dres 30-godišnji špic nosio od 2006. do 2008. godine, pre nego što je započeo inostranu karijeru. S obzirom da u fudbalu postoji nepisano pravilo da pojedini igrači zablistaju baš protiv bivših klubova, možda Nikola Đuđrić baš na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj vine ekipu Marka Nikolića ka sedmoj uzastopnoj pobedi.

„Đurđić dosta radi za ekipu, troši se, a siguran sam da će vremenom početi da daje i golove“, istakao je nekoliko puta šef Partizanove struke.

Ono što je primetno jeste da je pred prvenstvenu pauzu Nikola Đurđić počeo da bude korisniji za tim nego u uvodu sezone. Iako je pod komandom Ivana Tomića odigrao samo četiri utakmice stekao se utisak da je dejstvovao daleko od gola i da nije bio opasan po mrežu rivala kao dok je igrao za Haugesund, Helsinborg, Malme, Grojter firt.

Nikolić ga je pomerio bliže petercu, upario najpre sa Valerijem Božinovim, kasnije i saUrošem Đurđevićem, što je rezultiralo činjenicom da je u poslednja tri kola dvaput asistirao saigračima. Na identičan način - glavom. Ispostaviće se da je ta Đurđićeva nesebičnost donela Partizanu trijumf u 152. večitom derbiju (Leonardo za 1:0) i tri boda protiv Mladosti (spustio loptu Đurđeviću za 2:1).

Zato mnogi u Humskoj 1 veruju da je red da jedan od zvučnijih letnjih novajlija konačno i sam počne da trese mreže, jer je na to navikao javnost dok je igrao u inostrnastvu. Uz opasku da mu se ne može zameritri na nekim velikim promašajima, pošto i nije imao Bog zna koliko šansi otkako je stigao iz Augzburga, što je skopčano sa načinom igre tima.

„Nisam individualac, ni majstor fudbala. Zavisim od ekipe. Kad sam na nivou mogu da joj pomognem. Uvek mi je bilo lakše da s nekim igram u paru, da imam saigrača iza sebe“,obrazložio je Nikola Đurđić po dolasku na Topčidersko brdo.

Osim Nikole Đurđića, u konkurenciji za Partizanov tim protiv Voždovca je još dviojica nekadašnjih prvotimac Zmajeva, Bojan Ostojić (sezona 2012/2013) i vezista Milan Radin (proletos Zmaj, još čeka na debi u zvaničnim susretima), dok su u suprotnim ulogama štoper Miloš Mihajlov (u Humskoj od 2006. do 2008), zadnji vezni Branislav Jovanović (2009/2010) i napadač Dejan Georgijević (posle staža u mlađim kategorijama crno-belih igrao za Teleoptik).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar