Анализа: Интер ће опет бити велики!

Кинези челиче одбрану у јануару, а на лето стижу таленат и нападач светске класе! Куповинама Габријела Барбосе и Жоао Марија, Сунинг је доказао да неће жалити пара за врхунске играче.

Фудбал 16.10.2016 | 23:00
Анализа: Интер ће опет бити велики!
Откако је кинески гигант Сунинг преузео газдовање Интером, навијачима миланског великана расту апетити и буди се оптимизам угашен за време владавине Ерика Тохира.

Кинези су озбиљно приступили новом пројекту и већ у првом прелазном року довели скупоцена појачања попут Кандреве, бразилског талента Габигола и португалског везистеЖоао Марија. Показали су да неће шкртарити са новцем за појачања и чини се да је ово био само увод у потезе који би Интер опет требало да врате у врх италијанског и европског фудбала.

Компанија Сунинг већ разрађује стратегију за наредне куповине. У јануару не би требало да буде трансфер бомби већ ће се радити на јачању одбране због чега је послата конкретна понуда Манчестер Јунајтеду за Матеа Дармијана. Очекује се долазак још једног штопера, а у оптицају су Касерес који је слободан агент и Швеђанин Линделоф који је експлодирао у Бенфики и дошао на радар Јувентус и Челсија. Касерес је у тој причи кртакорочно решење, а долазак Швеђанина би био права ствар. Бенфика тражи минимум 30.000.000 евра.

Оно право се ипак очекује наредног лета у прелазном року. План кинеских власника је да Интер појачају један од највећих италијанских талената и један нападач светске калсе.

Што се младих Италијана тиче, мете су Доменико Берарди из Сасуола и Федерико Бернардескииз Фиорентине. Берарди је и летос био близу преласка у Интер, али је Јувентус успео да блокира тај трансфер иако је играч изразио жељу да пређе на Ђузепе Меацу, а пре тога одбио позив Старе даме да јој се прикључи из страха због мале минутаже. Берарди и даље жели у Интер и коалицији Јувентус - Сасуоло ће бити много теже да одоли нападима Интера наредног лета. Друга опција је млади Бернардески из Фиорентине за којег је и прошлог лета било инетерсовања већих клубова.

Ипак, највеће појачање би требало да стигне из неког од топ клубова. Интер је нациљао луксузне мете и има довољно времена да разради тај план. Мете нису нимало лаке: ЛуисСуарез, Серхио Агуеро и Хамес Родригез. Суарезов долазак би заиста био трансфер бомба. Кинези не би штедели новац за Уругвајца, а своју шансу виде у отегнутим преговорима Барсе и нападача око продужетка уговора. Пистолеро има уговор са Каталонцима до 2019. али жели повећање плате. Барселона за сада није доставила предлог који га задовољава. Иако је откупна клаузула 200.000.000 евра Интер се нада да би могао да наговори Уругвајца да издејствује трансфер за мање паре.

Суарез је најтежа мета, Серхио Агуеро је нешто лакша. Иако је често истицао да у Европи неће играти за други клуб осим Манчестер Ситија и да жели да се врати у матични Индепендијенте да заврши каријеру, Интер ће и њега тестирати понудом. Можда и најреалнија мета је Хамес Родригез који је и прошлог лета био на ивици одласка из Реал Мадрида. Остао је иако му је Зидан сугерисао да га не очекује место у стартних 11. Следећег лета ће готово сигурно завршити сарадњу са Краљевићима, а Интер жели да први стане у ред са Пари Сен Жерменом и богатим енгелским клубовима који желе Колумбијца.

Кинези на челу Неразура имају амбициозне планове и раде све да следећег лета правим куповинама подигну Интер на виши ниво.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар