Analiza: Inter će opet biti veliki!

Kinezi čeliče odbranu u januaru, a na leto stižu talenat i napadač svetske klase! Kupovinama Gabrijela Barbose i Žoao Marija, Suning je dokazao da neće žaliti para za vrhunske igrače.

Fudbal 16.10.2016 | 23:00
Analiza: Inter će opet biti veliki!
Otkako je kineski gigant Suning preuzeo gazdovanje Interom, navijačima milanskog velikana rastu apetiti i budi se optimizam ugašen za vreme vladavine Erika Tohira.

Kinezi su ozbiljno pristupili novom projektu i već u prvom prelaznom roku doveli skupocena pojačanja poput Kandreve, brazilskog talenta Gabigola i portugalskog vezisteŽoao Marija. Pokazali su da neće škrtariti sa novcem za pojačanja i čini se da je ovo bio samo uvod u poteze koji bi Inter opet trebalo da vrate u vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Kompanija Suning već razrađuje strategiju za naredne kupovine. U januaru ne bi trebalo da bude transfer bombi već će se raditi na jačanju odbrane zbog čega je poslata konkretna ponuda Mančester Junajtedu za Matea Darmijana. Očekuje se dolazak još jednog štopera, a u opticaju su Kaseres koji je slobodan agent i Šveđanin Lindelof koji je eksplodirao u Benfiki i došao na radar Juventus i Čelsija. Kaseres je u toj priči krtakoročno rešenje, a dolazak Šveđanina bi bio prava stvar. Benfika traži minimum 30.000.000 evra.

Ono pravo se ipak očekuje narednog leta u prelaznom roku. Plan kineskih vlasnika je da Inter pojačaju jedan od najvećih italijanskih talenata i jedan napadač svetske kalse.

Što se mladih Italijana tiče, mete su Domeniko Berardi iz Sasuola i Federiko Bernardeskiiz Fiorentine. Berardi je i letos bio blizu prelaska u Inter, ali je Juventus uspeo da blokira taj transfer iako je igrač izrazio želju da pređe na Đuzepe Meacu, a pre toga odbio poziv Stare dame da joj se priključi iz straha zbog male minutaže. Berardi i dalje želi u Inter i koaliciji Juventus - Sasuolo će biti mnogo teže da odoli napadima Intera narednog leta. Druga opcija je mladi Bernardeski iz Fiorentine za kojeg je i prošlog leta bilo inetersovanja većih klubova.

Ipak, najveće pojačanje bi trebalo da stigne iz nekog od top klubova. Inter je naciljao luksuzne mete i ima dovoljno vremena da razradi taj plan. Mete nisu nimalo lake: LuisSuarez, Serhio Aguero i Hames Rodrigez. Suarezov dolazak bi zaista bio transfer bomba. Kinezi ne bi štedeli novac za Urugvajca, a svoju šansu vide u otegnutim pregovorima Barse i napadača oko produžetka ugovora. Pistolero ima ugovor sa Kataloncima do 2019. ali želi povećanje plate. Barselona za sada nije dostavila predlog koji ga zadovoljava. Iako je otkupna klauzula 200.000.000 evra Inter se nada da bi mogao da nagovori Urugvajca da izdejstvuje transfer za manje pare.

Suarez je najteža meta, Serhio Aguero je nešto lakša. Iako je često isticao da u Evropi neće igrati za drugi klub osim Mančester Sitija i da želi da se vrati u matični Independijente da završi karijeru, Inter će i njega testirati ponudom. Možda i najrealnija meta je Hames Rodrigez koji je i prošlog leta bio na ivici odlaska iz Real Madrida. Ostao je iako mu je Zidan sugerisao da ga ne očekuje mesto u startnih 11. Sledećeg leta će gotovo sigurno završiti saradnju sa Kraljevićima, a Inter želi da prvi stane u red sa Pari Sen Žermenom i bogatim engelskim klubovima koji žele Kolumbijca.

Kinezi na čelu Nerazura imaju ambiciozne planove i rade sve da sledećeg leta pravim kupovinama podignu Inter na viši nivo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar