Бјелица креће испочетка: Без шећера и 9 килограма!

Немана Бјелица (28, 208 цм) спреман дочекује своју другу НБА сезону...

Кошарка 17.10.2016 | 10:15
Бјелица креће испочетка: Без шећера и 9 килограма!
Српски крилни центар прошао је компликовану дебитантску годину, кроз успоне, падове, повреде колена и стопала, па током олимпијског лета усмерио сву пажњу припреми за такмичарску 2016/17.

Док је репрезентација без њега освојила сребро у Рију, Бјелица се упознао са новим тренером Томом Тибодоом, па на индивидуалним тренинзима "запео" свом снагом.

"Променио је исхрану, избацио шећере и брзу храну и притом 'скинуо' скоро девет килограма. У теретани је радио са теговима и стекао снагу, јер је прошле сезоне схватио да му је то потребно да би чувао НБА крилне центре", пише о српском интернационалцу амерички портал "Стартрибуне".

У интервјуу уочи почетка сезоне, Бјелица задовољно констатује да је заиста спреман.

"Када сам стигао у НБА, био сам МВП Евролиге, али било је потребно и да урадим нешто и овде, у Америци. Знао сам да овде припадам и хоћу да у НБА лиги и завршим каријеру. Ипак, пре тога било је потребно да променим неке ствари, да радим на свом телу. Сада сам припремљен. Тренирао сам током лета и знам шта могу да очекујем ове године. И ментално и физички сам спреман", рекао је један од најбољих српских кошаркаша.

Његов нови тренер такође је признао да је "Бели" урадио одличан посао уочи тренинг кампа.

"Бјелица има вештину и знање за крилног центра, а наша лига се управо развија у том правцу, са 'четворкама' које су способне да 'рашире'. Његово учешће додаје још једног тројкаша овој екипи, али код Немање није само то квалитет, јер зна да спусти лопту, да креира и да буде ефикасан".

У руки сезони, Бјелица је постизао просечно 5,1 поен, 3,5 скокова и 1,4 асистенција, а у финишу је постизао и по 10,5 поена.

Према сопственом признању, јако му је важан осећај значаја за екипу.

"Кроз целу каријеру био сам важан тимовима у којима сам играо. Није важно каква ће ми бити улога, само хоћу да се осетим значајним", признаје "Бели", који сада има и више снаге и више самопоуздања.

"Најбољу кошарку играм када имам одређену слободу, када могу да креирам за себе или за саиграче. То ми је најјаче оружје. Не кажем да не волим да шутирам, јер волим све да радим на терену. Мислим да имам шансу да заиста и радим све", додао је он.

Тибодо у предсезони посебно користи Бјеличин шут и асистенције, с тим да озбиљно рачуна и на његов потенцијал у пик-ен-рол акцијама са центром.

Мимо терена, Бјелица је мирнији и на личном плану, јер се и његова породица навикла на окружење, па му је и ћеркица кренула у предшколско.

"Моји најближи су заиста срећни. Мислим, у Америци сам, као у 'обећаној' земљи. Овде имате заиста све", задовољан је Немања на свим пољима и потпуно фокусиран на каријеру НБА играча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар