Bjelica kreće ispočetka: Bez šećera i 9 kilograma!

Nemana Bjelica (28, 208 cm) spreman dočekuje svoju drugu NBA sezonu...

Košarka 17.10.2016 | 10:15
Bjelica kreće ispočetka: Bez šećera i 9 kilograma!
Srpski krilni centar prošao je komplikovanu debitantsku godinu, kroz uspone, padove, povrede kolena i stopala, pa tokom olimpijskog leta usmerio svu pažnju pripremi za takmičarsku 2016/17.

Dok je reprezentacija bez njega osvojila srebro u Riju, Bjelica se upoznao sa novim trenerom Tomom Tibodoom, pa na individualnim treninzima "zapeo" svom snagom.

"Promenio je ishranu, izbacio šećere i brzu hranu i pritom 'skinuo' skoro devet kilograma. U teretani je radio sa tegovima i stekao snagu, jer je prošle sezone shvatio da mu je to potrebno da bi čuvao NBA krilne centre", piše o srpskom internacionalcu američki portal "Startribune".

U intervjuu uoči početka sezone, Bjelica zadovoljno konstatuje da je zaista spreman.

"Kada sam stigao u NBA, bio sam MVP Evrolige, ali bilo je potrebno i da uradim nešto i ovde, u Americi. Znao sam da ovde pripadam i hoću da u NBA ligi i završim karijeru. Ipak, pre toga bilo je potrebno da promenim neke stvari, da radim na svom telu. Sada sam pripremljen. Trenirao sam tokom leta i znam šta mogu da očekujem ove godine. I mentalno i fizički sam spreman", rekao je jedan od najboljih srpskih košarkaša.

Njegov novi trener takođe je priznao da je "Beli" uradio odličan posao uoči trening kampa.

"Bjelica ima veštinu i znanje za krilnog centra, a naša liga se upravo razvija u tom pravcu, sa 'četvorkama' koje su sposobne da 'rašire'. Njegovo učešće dodaje još jednog trojkaša ovoj ekipi, ali kod Nemanje nije samo to kvalitet, jer zna da spusti loptu, da kreira i da bude efikasan".

U ruki sezoni, Bjelica je postizao prosečno 5,1 poen, 3,5 skokova i 1,4 asistencija, a u finišu je postizao i po 10,5 poena.

Prema sopstvenom priznanju, jako mu je važan osećaj značaja za ekipu.

"Kroz celu karijeru bio sam važan timovima u kojima sam igrao. Nije važno kakva će mi biti uloga, samo hoću da se osetim značajnim", priznaje "Beli", koji sada ima i više snage i više samopouzdanja.

"Najbolju košarku igram kada imam određenu slobodu, kada mogu da kreiram za sebe ili za saigrače. To mi je najjače oružje. Ne kažem da ne volim da šutiram, jer volim sve da radim na terenu. Mislim da imam šansu da zaista i radim sve", dodao je on.

Tibodo u predsezoni posebno koristi Bjeličin šut i asistencije, s tim da ozbiljno računa i na njegov potencijal u pik-en-rol akcijama sa centrom.

Mimo terena, Bjelica je mirniji i na ličnom planu, jer se i njegova porodica navikla na okruženje, pa mu je i ćerkica krenula u predškolsko.

"Moji najbliži su zaista srećni. Mislim, u Americi sam, kao u 'obećanoj' zemlji. Ovde imate zaista sve", zadovoljan je Nemanja na svim poljima i potpuno fokusiran na karijeru NBA igrača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar