Аустријски политичари Ангели окренули леђа

Аустријски политички врх окренуо је леђа њемачкој канцеларки Ангели Меркел, која је до сада готово управљана ЕУ и до сада није била навикнута на отворене нападе, и све је чешће критикује, истиче бечки дневник "Кронен цајтунг".

Свијет 14.10.2016 | 14:43
Аустријски политичари Ангели окренули леђа
Сада се и аустријски канцелар Кристијан Керн јасно дистанцирао од политике према избјеглицама њемачке колегинице.

"Поруке попут ''ми ћемо то савладати'' је превазиђена", поручује он.

Критичаре Меркелове унутар ЕУ предводе бројни чланови аустријске владе.

Министар иностраних послова Себастијан Курц је Меркелову у више наврата оштро критиковао, поручивши да је политика према избјеглицама Берлина погрешна, и да је проузроковла само да још више миграната дође у Европу.

Министар одбране Ханс Петер Доскоцил, само дан пред недавну посјету Керна Њемачкој, рекао је да политика Меркелове представља охрабрење за избјеглице да крену ка Европи.

Он се упитао зашто Њемачка није повукла поуке из прошле године. Министар пољопривреде Андре Рупрехтер је већ у два наврата критиковао Меркелову, И то због санкција према Русији, али и њемачког енергетског преокрета суседа, који је по њему "погрешан" и другим земљама отежава ситуацију. Рупрехтер сада, чак, намјерава да склапа енергетски савез против Меркелове.

Канцелар Керн је њемачку политику штедње, најприје, критиковао и одбацио, те затим и политику према избјеглицама. Међутим за разлику од других чланова владе Керн је умеренији, јер зна да је моћ Меркелове ослабљена, али не и нестала, те да и даље у Европи не може ништа без ње, констатује бечки дневник "Кронен цајтунг".

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лако

14.10.2016 14:33

Мозда јој је мало касно досло из дуп.та у главу, сад су ту и нема им назад. Мислим да це Њемацка у будуцности имати великих проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хј

14.10.2016 21:00

Мути меркел исламизираа ЕУ

Name

зитто

15.10.2016 12:11

Меркелова је послушница свјетских банкара и концерна . Ово је по њиховој наредби . И да ово не ради она , нашли би они ко ће , то бар данас није тешко . Нападати је , нема сврхе , јер она је само обични , сиви миш у читавој причи .

ОДГОВОРИТЕ