Поништавање одлука тзв. скупштинске већине

Окружни суд у Бијељини донио је пресуде којим су поништена рјешења такозване скупштинске већине о разрјешењу Јоке Арсеновић, Ивана Стевића и Милана Симеуновића са директорских дужности у јавним установама Дјечји вртић „Чика Јова Змај", Аграрни фонд Града Бијељина и Центар за социјални рад.

Република Српска 14.10.2016 | 13:11
Поништавање одлука тзв. скупштинске већине
Рјешења су проглашена незаконитим, чиме је настављен низ судских поништавања незаконитих смјена које је доносила тзв. скупштинска већина од маја ове године.

На основу ових пресуда Арсеновићева, Стевић и Симеуновић су враћени на дужности директора установа на чијем челу су били до мјесеца маја.

Тиме су поништени и сви раније донесени незаконити акти о њиховом разрјешењу, а на ове пресуде нема права жалбе и нису потребне нове одлуке о њиховом именовању на мјеста директора.

Након добијања пресуде, троје директора су истакли да је овакав исход једино и био могућ, с обзиром на то да је скупштинска већина донијела незаконите одлуке.

"Људи који су гласали за оваква рјешења су у пракси најбоље показали да им је једини интерес био изазивање хаоса у градским установама, ради изазивања нестабилности цијеле локалне управе. Суд је радио по закону и показало се да су наши аргументи од почетка били исправни", закључили су они.