Poništavanje odluka tzv. skupštinske većine

Okružni sud u Bijeljini donio je presude kojim su poništena rješenja takozvane skupštinske većine o razrješenju Joke Arsenović, Ivana Stevića i Milana Simeunovića sa direktorskih dužnosti u javnim ustanovama Dječji vrtić „Čika Jova Zmaj", Agrarni fond Grada Bijeljina i Centar za socijalni rad.

Republika Srpska 14.10.2016 | 13:11
Poništavanje odluka tzv. skupštinske većine
Rješenja su proglašena nezakonitim, čime je nastavljen niz sudskih poništavanja nezakonitih smjena koje je donosila tzv. skupštinska većina od maja ove godine.

Na osnovu ovih presuda Arsenovićeva, Stević i Simeunović su vraćeni na dužnosti direktora ustanova na čijem čelu su bili do mjeseca maja.

Time su poništeni i svi ranije doneseni nezakoniti akti o njihovom razrješenju, a na ove presude nema prava žalbe i nisu potrebne nove odluke o njihovom imenovanju na mjesta direktora.

Nakon dobijanja presude, troje direktora su istakli da je ovakav ishod jedino i bio moguć, s obzirom na to da je skupštinska većina donijela nezakonite odluke.

"Ljudi koji su glasali za ovakva rješenja su u praksi najbolje pokazali da im je jedini interes bio izazivanje haosa u gradskim ustanovama, radi izazivanja nestabilnosti cijele lokalne uprave. Sud je radio po zakonu i pokazalo se da su naši argumenti od početka bili ispravni", zaključili su oni.