Све масовне убице су мушкарци, ево и зашто

Чувени психијатар Џејмс Фелон истиче да су све масовне убице - мушкарци, а узрок је ген "МАОА", који је присутан само у икс хромозомима које мајке преносе синовима.

Свијет 14.10.2016 | 12:35
Све масовне убице су мушкарци, ево и зашто
Мушкарци са тим геном често луче већу количину серотонина.

"То се догађа још током развоја у мајчиној утроби, што је занимљиво, јер серотонин чини људе смиреним и опуштеним", наводи Фелон.

Али, код беба које имају овај ген мозак у материци "окупан" је серотонином, због чега ти људи постају неосјетљиви на серотонин и касније у животу он не дјелује", објашњава Фелон.

Он је 35 година пратио основне карактеристике мозга масовних убица и њихово понашање. Прегледао је налазе више десетина тих особа и утврдио да су сви имали неке заједничке карактеристике.

Сваки је имао оштећење на орбиталном кортексу мозга, који се налази одмах изнад очију, те у унутрашњем дијелу сљепоочног режња. Велики број убица је у дјетињству био свједок насиља, а ако је особа прије пубертета била жртва или свједок насиља, ген МАОА може да се активира.

Најчешћи знакови да је особа психопата јесу недостатак емпатије, себичне моралне одлуке и константно лагање без стварне потребе.

Такве особе су манипулатори, увијек одбијају да прихвате било какву кривицу, не показују кајање за своје поступке и дволичне су.

Психопате и потенцијалне масовне убице не осјећају никакву одговорност према блиским особама или било коме око себе, окружују се само људима који им користе, површно су шармантне и глуме искреност према другима.

Фелон је открио да је код психопата активност мозга у предјелима за емпатију, морал и самоконтролу изузетно мала, баш као у мозговима криминалаца, преносе научни портали.

Један налаз га је веома заинтересовао, па је провјерио о чијем је мозгу ријеч. Тада је услиједио шок, јер је, како сам признаје, Фелон открио да је налаз који је држао у рукама био снимак баш његовог мозга!

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Наши послодавци

14.10.2016 11:38

Из ових карактеристика могао бих да препознам поједине послодавце у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ