Шангај: Нолетове ''муке Исусове'', али прође у 1/2-финале!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира Мастерс серије у Шангају. И Шпанац, Роберто Баутиста Агут, пласирао се у полуфинале Мастерса у Шангају победом над Жоом-Вилфредом Цонгом са 6:3, 6:4. Управо ће са њим Новак одмерити снаге у полуфиналу.

Тенис 14.10.2016 | 11:45
Шангај: Нолетове ''муке Исусове'', али прође у 1/2-финале!
Два сата и 23 минута!

Толико је трајала борба Новака Ђоковића и Мише Зверева, првог и 110. играча на АТП листи, за полуфинале Мастерса у Шангају. Србин је био на ивици амбиса, али се у последњи час ухватио за стену и преживео - 3:6, 7:6 (4), 6:3.

Немац рођен у Москви играо је феноменалан тенис, док је Новак ишао из грешке у грешку и мало тога му је полазило за руком у петак пре подне по средњеевропском времену. У једном моменту, Зверев је био на корак од тријумфа, али је Ђоковић успео да пронађе "папучицу" за гас и извуче се.

Ђоковић је поново одиграо делеко испод свог нива, али је успео да преокрене и победи Мишу Зверева.

Српски тенисер имао је сет и брејк заостатка, два пута је у другом сету сервирао за останак у мечу, али је ипак успео да преокрене и стигне до полуфинала.

Ђоковић је са 29-годишњим Московљанином до меча у Кини одиграо само један меч и добио га 2009. у Марсеју - 6:3, 6:3.

Ноле је у Шангају претходно девет мечева у низу решио без изгубљеног сета. Последњи дуел који је добио у три сета догодио се 2014, када је добио Михаела Кукушкина са 6:3, 4:6, 6:4.

Најбољи тенисер света на овом турниру има скор 27-3. Титуле је освајао 2012, 2013. и 2015. године.

Новак је само на тренутке играо тенис достојан најбољег играча света, али је и то било довољно за 29-годишњег Зверева. Ривал Ђоковићу у полуфиналу биће Роберто Баутиста-Агут који је изненадио Жо-Вилфреда Цонгу.

Ток меча:

Ђоковић је меч отворио сигурним ударцима и повео са 1:0. Био је добар и на мрежи у наредним гему, а грешке Зверева у два наврате доносе му брејк лопте које не користи, па немачки тенисер поравнава резултат. У трећем гему Ђоковић греши и омогућава Звереву да поведе са 40:0, после чега прави брејк и преокреће на 2:1.

Ђоковић је у наставку добро враћао сервисе Зверева и одмах дошао у прилику да врати брејк. Зверев је био агресиван, излазио на мрежу и потврдио брејк, да би потом српски тенисер добрим сервисом зауставио налет ривала и смањио заостатак.

Зверев је увидео да му излазак на мрежу доноси резултат, па је наставио са тим и у шестом гему. Ђоковић је доста грешио у наставку, док је Зверев у целом сету направио само четири неизнуђене грешке и тако повео са 6:3, после 40 минута игре.

И други сет почео је веома лоше по најбољег играча света који је одмах испустио још један свој сервис, али је већ у трећем гему вратио брејк без изгубољеног поена.

Није Ђоковић блистао, али је успевао мало по мало да преокрене ситуацију у другом сету. У седмом гему је направио нови брејк и повео је са 4:3, али је већ у следећем гему испустио ту предност иако је претходно спасао две брејк лопте.

У финишу сета Новак је два пута био под великим притиском јер је сервирао за останак у мечу, али је то одрадио без већих проблема, па је о исходу другог сета одлучивао тај-брејк. 'Додатни' гем Новак је почео идеално. Уз два мини-брејка је добио и два поена на свој сервис за 4-0.

Зверев се вратио на 5:4, али уследила су два добијена поена најбољег играча света који је успео да се избори за трећи сет.

Трећи сет Ђоковић је почео одлично. Ушао је у ритам и брзо је стигао до брејка и вођства од 3:0. Зверев је у петом гему имао брејк прилику да се врати, али је Ђоковић добио три везана поена за вођство од 4:1.

До краја меча није било непланираних ситуација. Новак је сачувао предност брејка и рутински је привео меч крају.

Шпанац Роберто Баутиста Агут пласирао се у полуфинале Мастерса у Шангају победом над Жоом-Вилфредом Цонгом са 6:3, 6:4.

Агут је одиграо одличан меч против деветог тенисера света и стигао до тријумфа за само сат и 13 минута игре.

У првом сету направио је два брза брејка, повео са 4:0, Цонга је успео да врати један и смањи на 5:3, али је Агут потом био сигуран на свој сервис.

У другом сету Агут је Французу препустио само три поена у својим сервис-гемовима, направио један брејк у финишу сусрета, а на целом мечу имао је 22 винера и 11 неизнуђених грешака.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар