Šangaj: Noletove ''muke Isusove'', ali prođe u 1/2-finale!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Šangaju. I Španac, Roberto Bautista Agut, plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju pobedom nad Žoom-Vilfredom Congom sa 6:3, 6:4. Upravo će sa njim Novak odmeriti snage u polufinalu.

Tenis 14.10.2016 | 11:45
Šangaj: Noletove ''muke Isusove'', ali prođe u 1/2-finale!
Dva sata i 23 minuta!

Toliko je trajala borba Novaka Đokovića i Miše Zvereva, prvog i 110. igrača na ATP listi, za polufinale Mastersa u Šangaju. Srbin je bio na ivici ambisa, ali se u poslednji čas uhvatio za stenu i preživeo - 3:6, 7:6 (4), 6:3.

Nemac rođen u Moskvi igrao je fenomenalan tenis, dok je Novak išao iz greške u grešku i malo toga mu je polazilo za rukom u petak pre podne po srednjeevropskom vremenu. U jednom momentu, Zverev je bio na korak od trijumfa, ali je Đoković uspeo da pronađe "papučicu" za gas i izvuče se.

Đoković je ponovo odigrao deleko ispod svog niva, ali je uspeo da preokrene i pobedi Mišu Zvereva.

Srpski teniser imao je set i brejk zaostatka, dva puta je u drugom setu servirao za ostanak u meču, ali je ipak uspeo da preokrene i stigne do polufinala.

Đoković je sa 29-godišnjim Moskovljaninom do meča u Kini odigrao samo jedan meč i dobio ga 2009. u Marseju - 6:3, 6:3.

Nole je u Šangaju prethodno devet mečeva u nizu rešio bez izgubljenog seta. Poslednji duel koji je dobio u tri seta dogodio se 2014, kada je dobio Mihaela Kukuškina sa 6:3, 4:6, 6:4.

Najbolji teniser sveta na ovom turniru ima skor 27-3. Titule je osvajao 2012, 2013. i 2015. godine.

Novak je samo na trenutke igrao tenis dostojan najboljeg igrača sveta, ali je i to bilo dovoljno za 29-godišnjeg Zvereva. Rival Đokoviću u polufinalu biće Roberto Bautista-Agut koji je iznenadio Žo-Vilfreda Congu.

Tok meča:

Đoković je meč otvorio sigurnim udarcima i poveo sa 1:0. Bio je dobar i na mreži u narednim gemu, a greške Zvereva u dva navrate donose mu brejk lopte koje ne koristi, pa nemački teniser poravnava rezultat. U trećem gemu Đoković greši i omogućava Zverevu da povede sa 40:0, posle čega pravi brejk i preokreće na 2:1.

Đoković je u nastavku dobro vraćao servise Zvereva i odmah došao u priliku da vrati brejk. Zverev je bio agresivan, izlazio na mrežu i potvrdio brejk, da bi potom srpski teniser dobrim servisom zaustavio nalet rivala i smanjio zaostatak.

Zverev je uvideo da mu izlazak na mrežu donosi rezultat, pa je nastavio sa tim i u šestom gemu. Đoković je dosta grešio u nastavku, dok je Zverev u celom setu napravio samo četiri neiznuđene greške i tako poveo sa 6:3, posle 40 minuta igre.

I drugi set počeo je veoma loše po najboljeg igrača sveta koji je odmah ispustio još jedan svoj servis, ali je već u trećem gemu vratio brejk bez izguboljenog poena.

Nije Đoković blistao, ali je uspevao malo po malo da preokrene situaciju u drugom setu. U sedmom gemu je napravio novi brejk i poveo je sa 4:3, ali je već u sledećem gemu ispustio tu prednost iako je prethodno spasao dve brejk lopte.

U finišu seta Novak je dva puta bio pod velikim pritiskom jer je servirao za ostanak u meču, ali je to odradio bez većih problema, pa je o ishodu drugog seta odlučivao taj-brejk. 'Dodatni' gem Novak je počeo idealno. Uz dva mini-brejka je dobio i dva poena na svoj servis za 4-0.

Zverev se vratio na 5:4, ali usledila su dva dobijena poena najboljeg igrača sveta koji je uspeo da se izbori za treći set.

Treći set Đoković je počeo odlično. Ušao je u ritam i brzo je stigao do brejka i vođstva od 3:0. Zverev je u petom gemu imao brejk priliku da se vrati, ali je Đoković dobio tri vezana poena za vođstvo od 4:1.

Do kraja meča nije bilo neplaniranih situacija. Novak je sačuvao prednost brejka i rutinski je priveo meč kraju.

Španac Roberto Bautista Agut plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju pobedom nad Žoom-Vilfredom Congom sa 6:3, 6:4.

Agut je odigrao odličan meč protiv devetog tenisera sveta i stigao do trijumfa za samo sat i 13 minuta igre.

U prvom setu napravio je dva brza brejka, poveo sa 4:0, Conga je uspeo da vrati jedan i smanji na 5:3, ali je Agut potom bio siguran na svoj servis.

U drugom setu Agut je Francuzu prepustio samo tri poena u svojim servis-gemovima, napravio jedan brejk u finišu susreta, a na celom meču imao je 22 vinera i 11 neiznuđenih grešaka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar