Како је Фергусон минирао Роналдов трансфер у Реал?! Ево овако...

Звао сам Барселону, али је Кристијано већ одлучио! Шкотски стручњак чинио све да Португала не оде на стадион Сантијаго Бернабеу!

Фудбал 15.10.2016 | 23:45
Како је Фергусон минирао Роналдов трансфер у Реал?! Ево овако...
Португалац Кристијано Роналдо данас је једна од икона Реала, а да је коначну реч о његовој каријери 2007. године имао Алекс Фергусон, један од најбољих фудбалера данашњице завршио би у Барселони.

У биографији Португалца коју је приредио угледни шпански новинар Гијом Балагуе, а наћи ће се у продаји од 19. октобра, јавности ће бити откривени неки занимљиви детаљи из Роналдовекаријере.

Наиме, још 2007. године су челници Реала, предвођени тадашњим председником Рамоном Калдероном, кренули у напад на Роналда, а Фергусон, тада тренер Манчестер Јунајтеда, на све начине је бранио Португалца.

“Јунајтед је у једном тренутку решио да пошаље писмо Калдерону у којем тражи да престане да прича о Роналду, али Реал има моћна оружја. Годину дана касније, 2008, Роналдо је са својим менаџером Мендешом поставио стратегију, а вероватно у дослуху са Мадриђанима. И тада је показао спремност да дође у Реал, а све се дешавало само два дана пошто је Јунајтед освојио Лигу шампиона. Сви су у Реалу причали о Роналду, и председник Калдерон и тренер Шустер. На тај начин они дестабилизује играче“, рекао је Фергусон, а његова изјава се налази у књизи.

У лето 2008. године трофејни шкотски стручњак дефинитивно је одлучио да и сам крене у акцију. Фергусон је организовао пут у Португалију, како би спречио Реалов ’напад’ на Роналда. Било је то више од приче о трансферу. Једноставно, Јунајтед и Фергусон морали су да задрже ауторитет у очима светске јавности.

“Покушао сам да применим и макијавелистички приступ“, признао је Фергусон.

Како није успевао у потпуности да убеди Роналда да остане, па је на крају контактирао челнике Барселоне са циљем да овај клуб ангажује Роналда. На крају је једино било важно да не буде Реал.

“Кристијано је, међутим, био веома јасан где жели да иде“, наводи се у књизи.

Роналдо је на крају у лето 2009. године прешао у краљевски клуб за тадашњи светски рекорд од 94.000.000 евра.

А значајну улогу у Роналдовој одлуци да пређе у Реал имала је његова мајка Долорес која је у једној прилици 2007. рекла како‚“не воли енглеске клубове и да жели, пре него што једног дана умре, види свог сина у дресу Реала“.

Жеља јој се свакако испунила, а Кристијано је до сада у дресу мадридског клуба одиграо 353 утакмице и постигао 367 голова. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар