Kako je Ferguson minirao Ronaldov transfer u Real?! Evo ovako...

Zvao sam Barselonu, ali je Kristijano već odlučio! Škotski stručnjak činio sve da Portugala ne ode na stadion Santijago Bernabeu!

Fudbal 15.10.2016 | 23:45
Kako je Ferguson minirao Ronaldov transfer u Real?! Evo ovako...
Portugalac Kristijano Ronaldo danas je jedna od ikona Reala, a da je konačnu reč o njegovoj karijeri 2007. godine imao Aleks Ferguson, jedan od najboljih fudbalera današnjice završio bi u Barseloni.

U biografiji Portugalca koju je priredio ugledni španski novinar Gijom Balague, a naći će se u prodaji od 19. oktobra, javnosti će biti otkriveni neki zanimljivi detalji iz Ronaldovekarijere.

Naime, još 2007. godine su čelnici Reala, predvođeni tadašnjim predsednikom Ramonom Kalderonom, krenuli u napad na Ronalda, a Ferguson, tada trener Mančester Junajteda, na sve načine je branio Portugalca.

“Junajted je u jednom trenutku rešio da pošalje pismo Kalderonu u kojem traži da prestane da priča o Ronaldu, ali Real ima moćna oružja. Godinu dana kasnije, 2008, Ronaldo je sa svojim menadžerom Mendešom postavio strategiju, a verovatno u dosluhu sa Madriđanima. I tada je pokazao spremnost da dođe u Real, a sve se dešavalo samo dva dana pošto je Junajted osvojio Ligu šampiona. Svi su u Realu pričali o Ronaldu, i predsednik Kalderon i trener Šuster. Na taj način oni destabilizuje igrače“, rekao je Ferguson, a njegova izjava se nalazi u knjizi.

U leto 2008. godine trofejni škotski stručnjak definitivno je odlučio da i sam krene u akciju. Ferguson je organizovao put u Portugaliju, kako bi sprečio Realov ’napad’ na Ronalda. Bilo je to više od priče o transferu. Jednostavno, Junajted i Ferguson morali su da zadrže autoritet u očima svetske javnosti.

“Pokušao sam da primenim i makijavelistički pristup“, priznao je Ferguson.

Kako nije uspevao u potpunosti da ubedi Ronalda da ostane, pa je na kraju kontaktirao čelnike Barselone sa ciljem da ovaj klub angažuje Ronalda. Na kraju je jedino bilo važno da ne bude Real.

“Kristijano je, međutim, bio veoma jasan gde želi da ide“, navodi se u knjizi.

Ronaldo je na kraju u leto 2009. godine prešao u kraljevski klub za tadašnji svetski rekord od 94.000.000 evra.

A značajnu ulogu u Ronaldovoj odluci da pređe u Real imala je njegova majka Dolores koja je u jednoj prilici 2007. rekla kako‚“ne voli engleske klubove i da želi, pre nego što jednog dana umre, vidi svog sina u dresu Reala“.

Želja joj se svakako ispunila, a Kristijano je do sada u dresu madridskog kluba odigrao 353 utakmice i postigao 367 golova. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar