Просинечки о великој тренерској побједи: У Азербејџану сад причају само о фудбалу!

„То је ваљда доказ да добро радимо“, поручује легендарни фудбалер Звезде који је савладао Норвешку, а затим одолео у Чешкој.

Фудбал 15.10.2016 | 22:00
Просинечки о великој тренерској побједи: У Азербејџану сад причају само о фудбалу!
Прича се о васкрснућу Србије, Црногорци су после победе над Данском заслужили све похвале, али је Азербејџан предвођен Робертом Просинечким апсолутни хит мундијалских квалификација.

 Азери су победили Норвешко, затим одолели у Чешкој и постали конкурентан тим у групи у којој се налази Немачка. Можда су последњи резултати огледало двогодишњег рада Роберта Просинечког, али легендарни фудбалер Црвене звезде поручује да је највише поносан на чињеницу да се у Бакуу и другим градовима прича само о фудбалу.

„Тамо влада еуфорија. Тренутно сам у Загребу, али сваки дан се чујем с људима, који ми кажу да је једина тема у држави фудбал. Замислите, ти људи никад у животу нису причали о фудбалу, а данас им је једина тема репрезентација. Сјајно је то што чујем, ваљда је то доказ да сам направио добру ствар“, поручио је Просинечки у разговору за хрватски портал „Индеx“.

Имао је љубимац Делија и убедљиве поразе на клупи Азера, али је у прошлом циклусу најавио високе домете.

„Искрено, уживам у овим тренуцима. Већ две године сам тамо и од првог дана са штабом нисам стао са радом . Лепо је када видим да се труд полако исплаћује, да ствари долазе на своје место. Да, рекао бих да смо хит квалификација, јер мало је оних који су очекивали овакве резултате. Ни највећи оптимисти нису веровали да можемо да победимо Норвешку и Чесима узмемо бод. Међутим, показали смо да знамо да играмо фудбал.“

Разумљиво, Азери коначно могу да размишљају о пласману на велико такмичење.

„Можда не можемо сваког да победимо, али радом смо успели да дођемо до нивоа игре са којим смо незгодан ривал за сваку репрезентацију. За разлику од прошлих квалификација, у репрезентацији играју неки млађи играчи који су у екипу донели додатни импулс. Клинци су се снашли јако добро. Основни циљ је да направимо екипу за будућност, а уверен сам да ће Азербејџан већ у следећим квалификацијама за ЕУРО 2020.године имати још запаженију улогу“, додао је Просинечки.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар