Prosinečki o velikoj trenerskoj pobjedi: U Azerbejdžanu sad pričaju samo o fudbalu!

„To je valjda dokaz da dobro radimo“, poručuje legendarni fudbaler Zvezde koji je savladao Norvešku, a zatim odoleo u Češkoj.

Fudbal 15.10.2016 | 22:00
Prosinečki o velikoj trenerskoj pobjedi: U Azerbejdžanu sad pričaju samo o fudbalu!
Priča se o vaskrsnuću Srbije, Crnogorci su posle pobede nad Danskom zaslužili sve pohvale, ali je Azerbejdžan predvođen Robertom Prosinečkim apsolutni hit mundijalskih kvalifikacija.

 Azeri su pobedili Norveško, zatim odoleli u Češkoj i postali konkurentan tim u grupi u kojoj se nalazi Nemačka. Možda su poslednji rezultati ogledalo dvogodišnjeg rada Roberta Prosinečkog, ali legendarni fudbaler Crvene zvezde poručuje da je najviše ponosan na činjenicu da se u Bakuu i drugim gradovima priča samo o fudbalu.

„Tamo vlada euforija. Trenutno sam u Zagrebu, ali svaki dan se čujem s ljudima, koji mi kažu da je jedina tema u državi fudbal. Zamislite, ti ljudi nikad u životu nisu pričali o fudbalu, a danas im je jedina tema reprezentacija. Sjajno je to što čujem, valjda je to dokaz da sam napravio dobru stvar“, poručio je Prosinečki u razgovoru za hrvatski portal „Index“.

Imao je ljubimac Delija i ubedljive poraze na klupi Azera, ali je u prošlom ciklusu najavio visoke domete.

„Iskreno, uživam u ovim trenucima. Već dve godine sam tamo i od prvog dana sa štabom nisam stao sa radom . Lepo je kada vidim da se trud polako isplaćuje, da stvari dolaze na svoje mesto. Da, rekao bih da smo hit kvalifikacija, jer malo je onih koji su očekivali ovakve rezultate. Ni najveći optimisti nisu verovali da možemo da pobedimo Norvešku i Česima uzmemo bod. Međutim, pokazali smo da znamo da igramo fudbal.“

Razumljivo, Azeri konačno mogu da razmišljaju o plasmanu na veliko takmičenje.

„Možda ne možemo svakog da pobedimo, ali radom smo uspeli da dođemo do nivoa igre sa kojim smo nezgodan rival za svaku reprezentaciju. Za razliku od prošlih kvalifikacija, u reprezentaciji igraju neki mlađi igrači koji su u ekipu doneli dodatni impuls. Klinci su se snašli jako dobro. Osnovni cilj je da napravimo ekipu za budućnost, a uveren sam da će Azerbejdžan već u sledećim kvalifikacijama za EURO 2020.godine imati još zapaženiju ulogu“, dodao je Prosinečki.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar