"Српски Недељник је измислио цио интервју"

Трампова директорка кампање из Индијане изјавила је да је српски лист Недељник лажирао читав интервју са републиканским кандидатом.

Свијет 13.10.2016 | 22:22
"Српски Недељник је измислио цио интервју"
Званичници из Трампове кампање су изјавили да је часопис из Србије измислио читав интервју у коме се он извињава за НАТО агресију на Србију 1999. године.

Да подсетимо, магазин Недељник објавио је део интервјуа са Трампом у коме се позивају на Сузан Рајдер Јаворовски, Трампову вишу саветницу и менаџерку кампање у Индијани.

Магазин наводи Трампа који је наводно рекао: "Бомбардовање Срба који су били наши савезници у оба светска рата је велика грешка. Срби су веома добри људи. На жалост, Клинтонова администрација им је пуно наудила, као и целом Балкану, они су креирали хаос".

Јаворовски је изјавила да се интервју никада није десио.

"Трамп никада није разговарао о Србији. Не знам одакле ова информација долази. Никада нисмо имали ниједан интервју са српским новинарима", рекла је она.

Јаворовски је изјавила како је недавно упознала једног Србина који живи у САД који јој је рекао како планира да се једног дана кандидује за председника Србије и изразио је жељу да помогне и у Трамповој кампањи, али са њим није било говора о ономе што се спомиње у интервјуу.

Она је проследила ту информацију, како наводи, додајући да је можда тај контакт са њим довео до лажног извештаја о овом интервјуу.


Јаворовски је казала да је разговарала са портпаролком Трампове кампање, Хоуп Хикс и проследила јој саопштење у којем негира интервју. Хиксова и званичник Трампове кампање Џејсон Милер за сада нису дали коментар, преноси Политико.

Базфид је у четвртак цитирао уредника Недељника Марка Прелевића који је објаснио како је интервју натао.

"Дошли смо у контакт са људима из Трампове кампање захваљујући Владимиру Рајчићу, Србину који живи у САД, који је близак са Трамповим сарадницама. Питали смо га да ли може да им пошаље неколико питања и после пар недеља добили смо одговоре од Сузан Рајдер Јаворовски у имејлу", изјавио је он.



Извор: Политико

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

План б

13.10.2016 21:01

Просто не могу да вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.10.2016 21:11

У праву је био Добрица Ћосиц.

Name

Црни

14.10.2016 04:52

Ето вам Трамп па га кући водите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трамп

14.10.2016 04:55

Нек мене воли Милош И МИХАИЛО то је важно

ОДГОВОРИТЕ