"Srpski Nedeljnik je izmislio cio intervju"

Trampova direktorka kampanje iz Indijane izjavila je da je srpski list Nedeljnik lažirao čitav intervju sa republikanskim kandidatom.

Svijet 13.10.2016 | 22:22
"Srpski Nedeljnik je izmislio cio intervju"
Zvaničnici iz Trampove kampanje su izjavili da je časopis iz Srbije izmislio čitav intervju u kome se on izvinjava za NATO agresiju na Srbiju 1999. godine.

Da podsetimo, magazin Nedeljnik objavio je deo intervjua sa Trampom u kome se pozivaju na Suzan Rajder Javorovski, Trampovu višu savetnicu i menadžerku kampanje u Indijani.

Magazin navodi Trampa koji je navodno rekao: "Bombardovanje Srba koji su bili naši saveznici u oba svetska rata je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Na žalost, Klintonova administracija im je puno naudila, kao i celom Balkanu, oni su kreirali haos".

Javorovski je izjavila da se intervju nikada nije desio.

"Tramp nikada nije razgovarao o Srbiji. Ne znam odakle ova informacija dolazi. Nikada nismo imali nijedan intervju sa srpskim novinarima", rekla je ona.

Javorovski je izjavila kako je nedavno upoznala jednog Srbina koji živi u SAD koji joj je rekao kako planira da se jednog dana kandiduje za predsednika Srbije i izrazio je želju da pomogne i u Trampovoj kampanji, ali sa njim nije bilo govora o onome što se spominje u intervjuu.

Ona je prosledila tu informaciju, kako navodi, dodajući da je možda taj kontakt sa njim doveo do lažnog izveštaja o ovom intervjuu.


Javorovski je kazala da je razgovarala sa portparolkom Trampove kampanje, Houp Hiks i prosledila joj saopštenje u kojem negira intervju. Hiksova i zvaničnik Trampove kampanje Džejson Miler za sada nisu dali komentar, prenosi Politiko.

Bazfid je u četvrtak citirao urednika Nedeljnika Marka Prelevića koji je objasnio kako je intervju natao.

"Došli smo u kontakt sa ljudima iz Trampove kampanje zahvaljujući Vladimiru Rajčiću, Srbinu koji živi u SAD, koji je blizak sa Trampovim saradnicama. Pitali smo ga da li može da im pošalje nekoliko pitanja i posle par nedelja dobili smo odgovore od Suzan Rajder Javorovski u imejlu", izjavio je on.



Izvor: Politiko

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Plan b

13.10.2016 21:01

Prosto ne mogu da vjerujem.

ODGOVORITE
Name

Md

13.10.2016 21:11

U pravu je bio Dobrica Ćosic.

Name

Crni

14.10.2016 04:52

Eto vam Tramp pa ga kući vodite

ODGOVORITE
Name

Tramp

14.10.2016 04:55

Nek mene voli Miloš I MIHAILO to je važno

ODGOVORITE