Барселона има рупу пред Манчестер Сити!

Како измислити десног бека? Четири опције, а једна је Нили… Проблем који ће Луис Енрике морати што пре да реши.

Фудбал 15.10.2016 | 17:30
Барселона има рупу пред Манчестер Сити!
Барселону у Примери овог викенда очекује дуел са Депортивом на Камп Ноу у којем би сваки исход осим победе био позив на узбуну, а неколико дана после тога следи велики дерби у Лиги шампиона против Манчестер Ситија.

И док се против Депортива очекује лагана победа, с обзиром да Каталонци морају да победе јер је ово најгори старт првенства за њих у последњијх десет година, дуел саГвардиолиним тимом ће бити реалан тест снаге. Уочи поменута два дуела, Луис Енрике има једну озбиљну бригу, а није у питању лакша повреда Леа Месија.

Како закрпити позицију десног бека?

Од почетка сезоне уз десну аут-линију је играо везиста Серђи Роберто којем то није примарна позиција али је Енрике био приморан на такав потез у недостатку бољих решења.Роберто је тај посао одрадио прилично добро, али сада је и он ван тима због лакше повреда мишића зарађене у репрезентацији Шпаније. Тренер је сада у проблемима како да заштити десну страну одбране против Депортива, док за меч са Ситијем постоје шансе да сеРоберто опорави. Али јасно је свима на Камп Ноу да је позиција десног бека проблем ове сезоне и да не могу да зависе од Роберта.

Годинама је на десном беку био неприкосновен Дани Алвес и његовим одласком у Јувентус се отворила рупа. Природан избор је био да га наследи Алеиш Видал који је купљен пре годину дана, али је због забране регистрације играча стекао право да игра тек почетком године. Међутим, Видал се није показао као појачање. За разлику од Алвеса, ова инвестиција из Севиље је била чист промашај. Добијао је прилику код Енрикеа у претходној полусезони, али није ништа показао. Тренер је желео да га се реши још летос, али је управа клуба инсистирала на још једној шанси за Видала и остао је. Енрике му је дао шансу у мечу у поразу од Алавеса када је још једна лоша партија запечатила судбину Видала у Барси.

У ситуацији када је Роберто повређен, било би природно да га Видал замени као једина алтернатива на десном боку, али је скоро сигурно да Енрике неће тако поступити. Већ је био у прилици да не рачуна на Роберта против Леганеса и решио је то променом формације у 3-4-3 када је левоноги Умтити покрио позицију десног штопера. И то је било принудно решење, али је функционисало. Додуше, против Леганеса.

Трећа опција је да Барса остане у систему 4-3-3 и да десног бека принудно игра неко коме то није природна позиција. Не би било први пут. Опција је да то буде Маскерано, али је иза њега напорна репрезентативна акција и дуг пут, па би Енрике требало да га поштеди. Друга опција је да назад повуче офанзивног Рафињу који је сјајно отворио сезону, али играјући у нападу или везном реду. С обзиром да се Меси још није потпуно опоравио, Рафиња је његова природна замена.

Четврта опција је најприроднија, али и најризичнија. Осим Видала, Барса има још једног десног бека. Име му је Франсиско Хосе Пердомо Борхес или скраћено Нили. Овај 22-годишњи момак је класичан десни бек којег је Барса летос довела из Лас Палмаса и до сада је играо у Б тиму, али има право да заигра и код Енрикеа.

Да ли ће Лучо ризиковати са новим десним беком? И шта ако се Роберто не опорави до дуела са Манчестер Ситијем?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар