Видео: Исправите терен или ћемо вам угасити клуб!

ПОБЕДНИЦИ НА КВАРНО! Терен који је БУКВАЛНО КРИВ за све победе домаћина! Петолигашки клуб из Аргентине мораће након 30 година да исправи линије свог фудбалског терена на којем су се готово на свакој утакмици постизали голови из корнера!

Фудбал 15.10.2016 | 13:00
Видео: Исправите терен или ћемо вам угасити клуб!
Један нижеразредни клуб у Аргентини играо је скоро 30 година на кривом терену, али му је национални фудбалски савез наредио да га исправи.

Клуб Линијерс из пете лиге Аргентине игра на том терену од 1987. године. Из ваздуха се види да је исцртан тако да више личи на трапезоид него на правоугаоник. Играчи тог клуба научили су да максимално користе такве линије, али је АФА наредила клубу да то поправи.

Председник Линијерса Марсело Гомес рекао је да су клупски функционери схватили да је терен крив тек када су погледали слике из ваздуха на сервису Гугл мапс.

"Терен је увек радио без проблема. Знали смо да је то нешто што ћемо на крају морати да поправимо, али је наређење стигло изненада", рекао је Гомес. Рок да се терен исправи је 15. децембар, иначе ће клуб бити угашен.

Бивши играч клуба Силвио Фуентес рекао је да се везао за терен на коме је постизао голове директно из корнера, који се у Аргентини зову "олимпико", односно олимпијски голови.

"После тренинга сам увек остајао да шутирам из корнера. Током целе каријере сам дао девет 'олимпика', од чега пет овде у Линијерсу", рекао је Фуентес.

Стручњаци кажу да искривљена гол-линија не помаже изводјачу корнера, али да омета голмана.

"Наш терен је увек имао криве линије. Нико се није љутио због тога. Ривалски тимови би се шалили са нама, али сву су знали да је терен помало абнормалан", рекао је нападач Линијерса Макси Кастано.

Неправилност је откривена када су из Аргентинског фудбалског савеза дошли у посед сателитских снимака с "Гоогле Еартха" и запрепастили се обликом фудбалског игралишта у Лињерсу, па су наредили клубу да у року од три месеца исцртају парве линије или им прети гашење.



Извор: Б92/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар