Video: Ispravite teren ili ćemo vam ugasiti klub!

POBEDNICI NA KVARNO! Teren koji je BUKVALNO KRIV za sve pobede domaćina! Petoligaški klub iz Argentine moraće nakon 30 godina da ispravi linije svog fudbalskog terena na kojem su se gotovo na svakoj utakmici postizali golovi iz kornera!

Fudbal 15.10.2016 | 13:00
Video: Ispravite teren ili ćemo vam ugasiti klub!
Jedan nižerazredni klub u Argentini igrao je skoro 30 godina na krivom terenu, ali mu je nacionalni fudbalski savez naredio da ga ispravi.

Klub Linijers iz pete lige Argentine igra na tom terenu od 1987. godine. Iz vazduha se vidi da je iscrtan tako da više liči na trapezoid nego na pravougaonik. Igrači tog kluba naučili su da maksimalno koriste takve linije, ali je AFA naredila klubu da to popravi.

Predsednik Linijersa Marselo Gomes rekao je da su klupski funkcioneri shvatili da je teren kriv tek kada su pogledali slike iz vazduha na servisu Gugl maps.

"Teren je uvek radio bez problema. Znali smo da je to nešto što ćemo na kraju morati da popravimo, ali je naređenje stiglo iznenada", rekao je Gomes. Rok da se teren ispravi je 15. decembar, inače će klub biti ugašen.

Bivši igrač kluba Silvio Fuentes rekao je da se vezao za teren na kome je postizao golove direktno iz kornera, koji se u Argentini zovu "olimpiko", odnosno olimpijski golovi.

"Posle treninga sam uvek ostajao da šutiram iz kornera. Tokom cele karijere sam dao devet 'olimpika', od čega pet ovde u Linijersu", rekao je Fuentes.

Stručnjaci kažu da iskrivljena gol-linija ne pomaže izvodjaču kornera, ali da ometa golmana.

"Naš teren je uvek imao krive linije. Niko se nije ljutio zbog toga. Rivalski timovi bi se šalili sa nama, ali svu su znali da je teren pomalo abnormalan", rekao je napadač Linijersa Maksi Kastano.

Nepravilnost je otkrivena kada su iz Argentinskog fudbalskog saveza došli u posed satelitskih snimaka s "Google Eartha" i zaprepastili se oblikom fudbalskog igrališta u Linjersu, pa su naredili klubu da u roku od tri meseca iscrtaju parve linije ili im preti gašenje.Izvor: B92/blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar