Просинечки о хиту квалификација - ''свом'' Азербејџану: ''Шљакамо'' по читав дан!

Бивши тренер Звезде ради одличан посао на клупи Азербејџана, а његова селекција је хит квалификација за Мундијал у Русији. Ипак, он "спушта лопту".

Фудбал 15.10.2016 | 12:30
Просинечки о хиту квалификација - ''свом'' Азербејџану: ''Шљакамо'' по читав дан!
Табела квалификационе групе Ц после три кола изгледа заиста изненађујуће: Немачка 9, Азербејџан 7, Северна Ирска 4, Норвешка 3, Чешка 2, Сан Марино 0.

Мало ко је до септембра могао да претпостави да ће после 270 минута фудбала први пратилац шампиона света бити селекција жребана из петог шешира.

Ипак, то се догађа.

На челу са тренером Робертом Просинечким, репрезентација Азербејџана ниже добре резултате, па је у првом колу победила Сан Марино 1:0, у другом Норвешку 1:0, а у трећем извукла реми против Чешке у Острави (0:0).

У чему је тајна?

"Ми стварно пуно радимо. Ма шљакамо по целе дане", открива бивши тренер Звезде.

"И играчи су сада почели веровати у нас, у своје могућности, они сами верују да могу изненадити свакога. Ужитак је радити са оваквом групом играча. Људи верују у нас и у наш састав. Азербејџан кроз историју није имао такве резултате, тако да смо сви задовољни. Но, кажем, видећемо шта ће бити даље", додао је хрватски стручњак, велики љубимац навијача црвено-белих још од играчких дана.

Упитан за три меча без пораза уочи новембарског гостовања Северној Ирској, Просинечки истиче да је вера стручног штаба такође јако важна.

"Ми смо лагано откриће ових квалификација. Можда нико није очекивао овакве резултате од Азербејџана, али ми у стручном штабу смо стварно веровали да можемо да направимо одређени подвих и да Азербејџан стварно може да игра са свима. Наравно, то није лако, променили смо играчки кадар и верујемо у ово што радимо. А, то је ипак најбитније", подвукао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар