Prosinečki o hitu kvalifikacija - ''svom'' Azerbejdžanu: ''Šljakamo'' po čitav dan!

Bivši trener Zvezde radi odličan posao na klupi Azerbejdžana, a njegova selekcija je hit kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Ipak, on "spušta loptu".

Fudbal 15.10.2016 | 12:30
Prosinečki o hitu kvalifikacija - ''svom'' Azerbejdžanu: ''Šljakamo'' po čitav dan!
Tabela kvalifikacione grupe C posle tri kola izgleda zaista iznenađujuće: Nemačka 9, Azerbejdžan 7, Severna Irska 4, Norveška 3, Češka 2, San Marino 0.

Malo ko je do septembra mogao da pretpostavi da će posle 270 minuta fudbala prvi pratilac šampiona sveta biti selekcija žrebana iz petog šešira.

Ipak, to se događa.

Na čelu sa trenerom Robertom Prosinečkim, reprezentacija Azerbejdžana niže dobre rezultate, pa je u prvom kolu pobedila San Marino 1:0, u drugom Norvešku 1:0, a u trećem izvukla remi protiv Češke u Ostravi (0:0).

U čemu je tajna?

"Mi stvarno puno radimo. Ma šljakamo po cele dane", otkriva bivši trener Zvezde.

"I igrači su sada počeli verovati u nas, u svoje mogućnosti, oni sami veruju da mogu iznenaditi svakoga. Užitak je raditi sa ovakvom grupom igrača. Ljudi veruju u nas i u naš sastav. Azerbejdžan kroz istoriju nije imao takve rezultate, tako da smo svi zadovoljni. No, kažem, videćemo šta će biti dalje", dodao je hrvatski stručnjak, veliki ljubimac navijača crveno-belih još od igračkih dana.

Upitan za tri meča bez poraza uoči novembarskog gostovanja Severnoj Irskoj, Prosinečki ističe da je vera stručnog štaba takođe jako važna.

"Mi smo lagano otkriće ovih kvalifikacija. Možda niko nije očekivao ovakve rezultate od Azerbejdžana, ali mi u stručnom štabu smo stvarno verovali da možemo da napravimo određeni podvih i da Azerbejdžan stvarno može da igra sa svima. Naravno, to nije lako, promenili smo igrački kadar i verujemo u ovo što radimo. A, to je ipak najbitnije", podvukao je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar