Видео: Ускоро нова Скупштина ФК Партизан, а онда...

Шта све може да се догоди ако ни нова Скупштина ФК Партизан, која би требало да буде заказана и одржана ускоро? Нису искључене ни привремене мере које би увео Фудбалски савез Србије. О искључењу Гордана Петрића...

Фудбал 16.10.2016 | 17:00
Видео: Ускоро нова Скупштина ФК Партизан, а онда...
Скупштина Фудбалског клуба Партизан која "траје" од 24. маја ове године и никако да почне (и да се заврши) могла би ускоро да има нову епизоду.

Али, са каквим крајем?

Председник Надзорног одбора клуба, правник Владимир Вулетић у изјави за клупску телевизију најавио је да ће привремена управа која руководи Партизаном већ више месеци поново заказати одржавање седнице Скупштине "у блиском року".

"Привремена управа ће поново заказати Скупштину у блиском року и тиме покушати да стави тачку на ово стање које никоме не одговара. ВД стања, у којем енма редовне координације, у којем нема аутентичног руковођења клубом су лоша за овај клуб. Сви морају да препознају да је (ова) Скупштина Партизана, можда и последња, на којој се демократски, достојанствено може изаћи из кризе која у Партизану постоји готово годину дана", рекао је Вулетић.

Ванредна Скупштина Партизана најпре је била заказана и одржана 24. маја. Али, то је више био вашар него достојанствена Скупштина једног од највећих клубова на Балкану. Оштро супростављене стране су се жестоко расправљале, а на крају се нису ни мрднуле са почетка. Та скупштина је прекинута.

Нова је била заказана за 14. септембар, али тада, условно речено "опозиција", предвођена Ненадом Бјековићем, није дошла на седницу, па није било кворума за њено одржавање.

Партизан је под привременим мерама и то од 26. маја, а те привремене мере је увело Југословенско спортско друштво Партизан.

"Те привремене мере најдуже могу потрајати шест месеци. Дакле, ако до 26. новембра не изаберемо руководство бојим се да ћемо имати правно неодрживу ситуацију, а не бих шпекулисао шта то све може да значи", одговорио је тада (14. септембра) Вулетић на питање да ли је могуће да ФСС уведе привремене мере у Партизану.

Вулетић је данас, у изјави за ТВ Партизан, још једном говорио о томе шта све може да се догоди ако ни нова седница Скупштине клуба не буде успешна, односно на њој не буде изабрано руководство.

"То би била прескупа цена. Сваки прави партизановац, а поготово онај ко је члан скупштине, ако до сада није, онда је сада крајње време да препозна тренутак како би дао свој лични печат и показао личну одговорност према клубу. Неуспех одржавања нове заказане скупштине, треће по реду, довео би до питања да ли мандат ове скупштине може бити продужен, каква је даља судбина привремене управе... У том погледу ризикујемо неке друге непопуларне мере које би могао да предузме ФСС. У таквим околностима, овај клуб, који је показивао аутономију и поштен однос према спортској игри, може доћи у позицију да њиме управљају други или да привремено у том погледу сви органи не постоје у клубу. То треба да забрине сваког од нас. Ја сам дубоко убеђен да ће делегати овог пута препознати интерес Партизана".

Ових дана прича се и о томе што Гордан Петрић, некада играч и генерални секретар Партизана, није више делегат Скупштине Партизана. Правно гледано, не може више да буде члан Скупштине, јер...

"Према члановима Статута 57. и 26. забрањена је свака врста активног или пасивног, директног или индиректног учествовања у било ком облику ангажовања у некој конкурентској организацији. Чукарички јесте учесник Суперлиге, а Петрић је 27. септембра постао тренер првог тима Чукаричког и самим тим се нашао у сукобу интереса", каже Вулетић.

Реагујући на негативне коментаре у јавности због Петрића, Вулетић је рекао да ово није никакав акт уперен према бившем фудбалеру и функционеру клуба и да се и сам Петрић, индиректно, сагласио са одлуком Дисциплинске комисије.

"Нимало нам није било пријатно, нити драго да уопште покрећемо овакав поступак против човека који је не само уважени фудбалер и заслужни функционер овог клуба, већ и човек дао велики допринос овом клубу. И он је свестан своје одговорности и позиције, јер се није жалио на одлуку Дисциплинске комисије и чим се није жалио у законском року, она је постала правоснажна. Донекле је дао до знања Дисциплинској комисији да зна да ради свој посао", приметио је Вулетић.

На претходној Скупштини (оној прекинутој, 24. маја) много прашине подигло се и око искључења из чланства скупштине двојици функционера - Остоји Мијаиловићу и Драгољубу Вукадиновићу. Обојица су искључена због сукоба интереса, јер су чланови других клубова Суперлиге (Борац Чачак и Металац Горњи Милановац).

"Замислимо, рецимо, да Партизан није донео такве одлуке у случају Остоје Мијаиловића, Вукадиновића и Петрића. У том случају, јавност је могла да каже и да оптужи Партизан да непринципијелно конторлише три клуба члана Суперлиге Србије - Борац, Металац и Чукарички - па би се Партизану у том погледу могло догдоти да буде оптужен за нерегуларност такмичења и да диреклтно контролише ривале", рекао је Вултић и нагласио:

"Партизан је увек био за фер-плеј и овај случај је, правно гледано, чист као суза".

Нагласио је и да веома цени допринос Петрића на свим претходним скупштинама.

"Не може се њему наметати било каква одговорност за неодржавање Скупштине (14. септембра), већ је то на оним делегатима који нису дошли", подвукао је председник Надзорног одбора Партизана.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар