Video: Uskoro nova Skupština FK Partizan, a onda...

Šta sve može da se dogodi ako ni nova Skupština FK Partizan, koja bi trebalo da bude zakazana i održana uskoro? Nisu isključene ni privremene mere koje bi uveo Fudbalski savez Srbije. O isključenju Gordana Petrića...

Fudbal 16.10.2016 | 17:00
Video: Uskoro nova Skupština FK Partizan, a onda...
Skupština Fudbalskog kluba Partizan koja "traje" od 24. maja ove godine i nikako da počne (i da se završi) mogla bi uskoro da ima novu epizodu.

Ali, sa kakvim krajem?

Predsednik Nadzornog odbora kluba, pravnik Vladimir Vuletić u izjavi za klupsku televiziju najavio je da će privremena uprava koja rukovodi Partizanom već više meseci ponovo zakazati održavanje sednice Skupštine "u bliskom roku".

"Privremena uprava će ponovo zakazati Skupštinu u bliskom roku i time pokušati da stavi tačku na ovo stanje koje nikome ne odgovara. VD stanja, u kojem enma redovne koordinacije, u kojem nema autentičnog rukovođenja klubom su loša za ovaj klub. Svi moraju da prepoznaju da je (ova) Skupština Partizana, možda i poslednja, na kojoj se demokratski, dostojanstveno može izaći iz krize koja u Partizanu postoji gotovo godinu dana", rekao je Vuletić.

Vanredna Skupština Partizana najpre je bila zakazana i održana 24. maja. Ali, to je više bio vašar nego dostojanstvena Skupština jednog od najvećih klubova na Balkanu. Oštro suprostavljene strane su se žestoko raspravljale, a na kraju se nisu ni mrdnule sa početka. Ta skupština je prekinuta.

Nova je bila zakazana za 14. septembar, ali tada, uslovno rečeno "opozicija", predvođena Nenadom Bjekovićem, nije došla na sednicu, pa nije bilo kvoruma za njeno održavanje.

Partizan je pod privremenim merama i to od 26. maja, a te privremene mere je uvelo Jugoslovensko sportsko društvo Partizan.

"Te privremene mere najduže mogu potrajati šest meseci. Dakle, ako do 26. novembra ne izaberemo rukovodstvo bojim se da ćemo imati pravno neodrživu situaciju, a ne bih špekulisao šta to sve može da znači", odgovorio je tada (14. septembra) Vuletić na pitanje da li je moguće da FSS uvede privremene mere u Partizanu.

Vuletić je danas, u izjavi za TV Partizan, još jednom govorio o tome šta sve može da se dogodi ako ni nova sednica Skupštine kluba ne bude uspešna, odnosno na njoj ne bude izabrano rukovodstvo.

"To bi bila preskupa cena. Svaki pravi partizanovac, a pogotovo onaj ko je član skupštine, ako do sada nije, onda je sada krajnje vreme da prepozna trenutak kako bi dao svoj lični pečat i pokazao ličnu odgovornost prema klubu. Neuspeh održavanja nove zakazane skupštine, treće po redu, doveo bi do pitanja da li mandat ove skupštine može biti produžen, kakva je dalja sudbina privremene uprave... U tom pogledu rizikujemo neke druge nepopularne mere koje bi mogao da preduzme FSS. U takvim okolnostima, ovaj klub, koji je pokazivao autonomiju i pošten odnos prema sportskoj igri, može doći u poziciju da njime upravljaju drugi ili da privremeno u tom pogledu svi organi ne postoje u klubu. To treba da zabrine svakog od nas. Ja sam duboko ubeđen da će delegati ovog puta prepoznati interes Partizana".

Ovih dana priča se i o tome što Gordan Petrić, nekada igrač i generalni sekretar Partizana, nije više delegat Skupštine Partizana. Pravno gledano, ne može više da bude član Skupštine, jer...

"Prema članovima Statuta 57. i 26. zabranjena je svaka vrsta aktivnog ili pasivnog, direktnog ili indirektnog učestvovanja u bilo kom obliku angažovanja u nekoj konkurentskoj organizaciji. Čukarički jeste učesnik Superlige, a Petrić je 27. septembra postao trener prvog tima Čukaričkog i samim tim se našao u sukobu interesa", kaže Vuletić.

Reagujući na negativne komentare u javnosti zbog Petrića, Vuletić je rekao da ovo nije nikakav akt uperen prema bivšem fudbaleru i funkcioneru kluba i da se i sam Petrić, indirektno, saglasio sa odlukom Disciplinske komisije.

"Nimalo nam nije bilo prijatno, niti drago da uopšte pokrećemo ovakav postupak protiv čoveka koji je ne samo uvaženi fudbaler i zaslužni funkcioner ovog kluba, već i čovek dao veliki doprinos ovom klubu. I on je svestan svoje odgovornosti i pozicije, jer se nije žalio na odluku Disciplinske komisije i čim se nije žalio u zakonskom roku, ona je postala pravosnažna. Donekle je dao do znanja Disciplinskoj komisiji da zna da radi svoj posao", primetio je Vuletić.

Na prethodnoj Skupštini (onoj prekinutoj, 24. maja) mnogo prašine podiglo se i oko isključenja iz članstva skupštine dvojici funkcionera - Ostoji Mijailoviću i Dragoljubu Vukadinoviću. Obojica su isključena zbog sukoba interesa, jer su članovi drugih klubova Superlige (Borac Čačak i Metalac Gornji Milanovac).

"Zamislimo, recimo, da Partizan nije doneo takve odluke u slučaju Ostoje Mijailovića, Vukadinovića i Petrića. U tom slučaju, javnost je mogla da kaže i da optuži Partizan da neprincipijelno kontorliše tri kluba člana Superlige Srbije - Borac, Metalac i Čukarički - pa bi se Partizanu u tom pogledu moglo dogdoti da bude optužen za neregularnost takmičenja i da direkltno kontroliše rivale", rekao je Vultić i naglasio:

"Partizan je uvek bio za fer-plej i ovaj slučaj je, pravno gledano, čist kao suza".

Naglasio je i da veoma ceni doprinos Petrića na svim prethodnim skupštinama.

"Ne može se njemu nametati bilo kakva odgovornost za neodržavanje Skupštine (14. septembra), već je to na onim delegatima koji nisu došli", podvukao je predsednik Nadzornog odbora Partizana.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar