Екстрадициони притвор за Сефића у Новом Саду

Сањину Сефићу, осумњиченом да је у Сарајеву аутомобилом усмртио двије дјевојке и потом побјегао у Србију, Виши суд у Новом Саду одредио је екстрадициони притвор, а БиХ има рок од 18 дана да достави молбу за његово изручење, потврдила је портпарол овог суда Ивана Карапанџић.

Србија 13.10.2016 | 14:00
Екстрадициони притвор за Сефића у Новом Саду
Она је навела да је Сефић саслушан и одређен му је екстрадициони притвор који, према овом рјешењу, може трајати најдуже два мјесеца, а рачуна се од 12. октобра, када је ухапшен.

"Министарство правде Србије обавештено је о томе да је саслушан и да је започет поступак, а обавештена је и БиХ као земља његовог држављанства о томе да је потребно да у року од 18 дана од пријема нашег дописа достави замолницу за изручење", навела је Карапанџићева.

Она је објаснила да БиХ у том року може затражити продужење рока за достављање замолнице за изручење, а потом ће се испитивати испуњеност услова и претпоставке за изручење.

Сефић је 10. октобра навече код Земаљског музеја у Сарајеву аутомобилом усмртио двије дјевојке, а потом побјегао из БиХ у Србију, гдје је ухапшен.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар