Ekstradicioni pritvor za Sefića u Novom Sadu

Sanjinu Sefiću, osumnjičenom da je u Sarajevu automobilom usmrtio dvije djevojke i potom pobjegao u Srbiju, Viši sud u Novom Sadu odredio je ekstradicioni pritvor, a BiH ima rok od 18 dana da dostavi molbu za njegovo izručenje, potvrdila je portparol ovog suda Ivana Karapandžić.

Srbija 13.10.2016 | 14:00
Ekstradicioni pritvor za Sefića u Novom Sadu
Ona je navela da je Sefić saslušan i određen mu je ekstradicioni pritvor koji, prema ovom rješenju, može trajati najduže dva mjeseca, a računa se od 12. oktobra, kada je uhapšen.

"Ministarstvo pravde Srbije obavešteno je o tome da je saslušan i da je započet postupak, a obaveštena je i BiH kao zemlja njegovog državljanstva o tome da je potrebno da u roku od 18 dana od prijema našeg dopisa dostavi zamolnicu za izručenje", navela je Karapandžićeva.

Ona je objasnila da BiH u tom roku može zatražiti produženje roka za dostavljanje zamolnice za izručenje, a potom će se ispitivati ispunjenost uslova i pretpostavke za izručenje.

Sefić je 10. oktobra naveče kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu automobilom usmrtio dvije djevojke, a potom pobjegao iz BiH u Srbiju, gdje je uhapšen.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar