Почео фестивал Дани малих ствари

Представом "Плеј Стриндберг", Факултета умјетности из Приштине са привременим сједиштем у Звечану, у Требињу је почео 11. ИнтердиФест Дани малих ствари "Требиње 2016".

Република Српска 13.10.2016 | 14:38
Почео фестивал Дани малих ствари
На фестивалу у наредних пет дана са предствама ће се представити позоришта из Звечана, Београда и Бугојна, а у оквиру кога ће бити приказана и пројекција награђених филмова са фестивала анимираног филма из Неума.

“И ове године смо успјели затворити конструкцију уз помоћ привредника и привреде из Требиња, нешег града и завршили селекцију, направили оно што се у складу са могућностима могло и мислим да је направљен један добар програм за пет дана”, рекао је Жељко Милошевић, умјетнички директор фестивал. 

У оквиру овог фестивал отворена је 10. клупска изложба фотографија Фото-кино клуба Требиње, а радове је представило 18 аутора са 64 фотографије, од чега је пола црно бијела техника, а пола у колору.

“Овдје је вечерас изложено око 18 аутора, не излажу сви него само они који сматрају да имају довољно добре фотографије, а нису сви ни прошли на жирирању од 30 активних чланова, а љети нас се искупи од 50 до 100 на нашим требињским данима фотографије”, истакао је за БН телевизију Славенко Вукасовић, предсједник Фото-кино клуба Требиње.

У Фото-кино клубу кажу да је ова изложба пресјек годишњег рада.

"Селектор ове изложбе је био мајстор фотографије Драган Проле из Бањалуке, човјек који има највише звање у фотографији у БиХ. Што се тиче саме изложбе, 10. клупске, на овој изложби је узело учешће 18 аутора са црно-бијеим и колор фотографијама.

Тема је била слободна, сви су могли да пошаљу оно што мисле да је најбоље и селектор је одлучио које су то најбоље фотографије, које су за похвалу које за награду. Ово је 10. јубиларна изложба Фото кино клуба Требиње од његовог реоиснивања од 2006. и у континуитету сваке године имамо клупску изложбу.

Фото кино организује и друге изложбе, а ово је пресјек годишњег рада тако да сваки пут радимо годишњу изложбу, навео је Радоје Елез предједник Извршног одбора Фото кино клуба Требиње

Фестивал се завршава у недјељу, 16. октобра, када ће студенти Факултета драмских умјетности из Београда одиграти позоришни комад "Антика, Шекспир, Молијер и студенти“.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар