Počeo festival Dani malih stvari

Predstavom "Plej Strindberg", Fakulteta umjetnosti iz Prištine sa privremenim sjedištem u Zvečanu, u Trebinju je počeo 11. InterdiFest Dani malih stvari "Trebinje 2016".

Republika Srpska 13.10.2016 | 14:38
Počeo festival Dani malih stvari
Na festivalu u narednih pet dana sa predstvama će se predstaviti pozorišta iz Zvečana, Beograda i Bugojna, a u okviru koga će biti prikazana i projekcija nagrađenih filmova sa festivala animiranog filma iz Neuma.

“I ove godine smo uspjeli zatvoriti konstrukciju uz pomoć privrednika i privrede iz Trebinja, nešeg grada i završili selekciju, napravili ono što se u skladu sa mogućnostima moglo i mislim da je napravljen jedan dobar program za pet dana”, rekao je Željko Milošević, umjetnički direktor festival. 

U okviru ovog festival otvorena je 10. klupska izložba fotografija Foto-kino kluba Trebinje, a radove je predstavilo 18 autora sa 64 fotografije, od čega je pola crno bijela tehnika, a pola u koloru.

“Ovdje je večeras izloženo oko 18 autora, ne izlažu svi nego samo oni koji smatraju da imaju dovoljno dobre fotografije, a nisu svi ni prošli na žiriranju od 30 aktivnih članova, a ljeti nas se iskupi od 50 do 100 na našim trebinjskim danima fotografije”, istakao je za BN televiziju Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje.

U Foto-kino klubu kažu da je ova izložba presjek godišnjeg rada.

"Selektor ove izložbe je bio majstor fotografije Dragan Prole iz Banjaluke, čovjek koji ima najviše zvanje u fotografiji u BiH. Što se tiče same izložbe, 10. klupske, na ovoj izložbi je uzelo učešće 18 autora sa crno-bijeim i kolor fotografijama.

Tema je bila slobodna, svi su mogli da pošalju ono što misle da je najbolje i selektor je odlučio koje su to najbolje fotografije, koje su za pohvalu koje za nagradu. Ovo je 10. jubilarna izložba Foto kino kluba Trebinje od njegovog reoisnivanja od 2006. i u kontinuitetu svake godine imamo klupsku izložbu.

Foto kino organizuje i druge izložbe, a ovo je presjek godišnjeg rada tako da svaki put radimo godišnju izložbu, naveo je Radoje Elez predjednik Izvršnog odbora Foto kino kluba Trebinje

Festival se završava u nedjelju, 16. oktobra, kada će studenti Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda odigrati pozorišni komad "Antika, Šekspir, Molijer i studenti“.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar