Ђурђевић: Партизан има најбољи стадион! Срећан сам што сам се вратио!

Млади центарфор, који је ушао у серију голова у црно-белом и дресу младе репрезентације, каже да се није вратио у Србију само да би отишао.

Фудбал 16.10.2016 | 19:30
Ђурђевић: Партизан има најбољи стадион! Срећан сам што сам се вратио!
Од играча без клуба, који "чека" да се нешто догоди током лета, до вође навале Партизана и младе репрезентације Србије.

Урош Ђурђевић који је рано отишао у иностранство и рано се вратио из њега, не баш обављеног посла у Витесеу и Палерму, није журио са избором клуба у јуну и јулу, знајући да са 22 године и нема права поново на грешку.

Није погрешио, како каже, када је изабрао црно-беле, а колико му прија Хумска видело се и у најважнијем мечу "орлића" у квалификацијама за ЕУРО, када је с три гола водио екипу до победе над Словенијом од 3:1.

"Дефинитивно, долазак у Партизан био је пун погодак. Искрено, нисам могао да одбијем позив тренера Марка Николића, с којим сам већ сарађивао, док сам носио дрес Рада, за који сам дебитовао са осамнаест година. Једноставно, прија ми његов рад, мислим да могу још више да напредујем. Повратком у српски фудбал, у редове Партизана, добио сам на самопоуздању, дошли су и голови а то је најважније за једног нападача. Мислим да би то био одличан потез, јер заиста Партизан тренутно има најбољи стадион, најлепшу траву", рекао је Ђурђевић у интервјуу за "Политику" и додао да се није вратио у Србију да бих отишао првом наредном приликом.

"Све моје амбиције везане су за Партизан. Жеља ми је да са новим клубом освојим титулу. Такође, желим да са младом рептрезентацијом успешно пребродимо бараж и будемо део смотре најбољих репрезентација Европе, које ће се следеће године наћи у Пољској. Нажалост, прошли шампионат у Чешкој морао сам да откажем јер тада нисам био у форми, слабо сам играо..."

"Победа у баражу са младом селекцијом, као и последњи упеси нашег А тима полако враћају веру у наш репрезентативни фудбал. Сада се много лакше дише. Свакако да су моје амбиције да једног дана заиграм за нашу најбољу репрезентациу, али, на том путу идем корак по корак. Нигде не журим. Верујем да ћу са мојим, менаџером Дејаном Гргићем, изабрати најбоље решење".

Јер...

"Када боље размислим, ипак сам рано напустио Србију. Неке ствари сам могао и да научим, али, верујем да ћу после игара у Партизану тек бити спреман за међународну сцену. Витесе је веома организован клуб, лига је одлична за нападаче".

Селектор Сивић вам је дао и капитенску траку. Да ли то сматрате као награду за добре партије и голове или као додатну обавезу?

"И једно и друго. Мислим да сам заслужено добио капитенску траку, јер сам најстарији у екипи. Искрено, верујем да могу да будем вођа ове репрезентације", поручио је Ђурђевић на крају интервјуа.

О оцу Зорану...

"Сваком младом фудбалеру потребна је подршка породице. Моји родитељи, пре свих отац, били су стално уз мене. Није ми било лако, посебно када нисам играо, али тај период је одавно архивиран. Окрећем се будућности, имам још велике планове".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар