Đurđević: Partizan ima najbolji stadion! Srećan sam što sam se vratio!

Mladi centarfor, koji je ušao u seriju golova u crno-belom i dresu mlade reprezentacije, kaže da se nije vratio u Srbiju samo da bi otišao.

Fudbal 16.10.2016 | 19:30
Đurđević: Partizan ima najbolji stadion! Srećan sam što sam se vratio!
Od igrača bez kluba, koji "čeka" da se nešto dogodi tokom leta, do vođe navale Partizana i mlade reprezentacije Srbije.

Uroš Đurđević koji je rano otišao u inostranstvo i rano se vratio iz njega, ne baš obavljenog posla u Viteseu i Palermu, nije žurio sa izborom kluba u junu i julu, znajući da sa 22 godine i nema prava ponovo na grešku.

Nije pogrešio, kako kaže, kada je izabrao crno-bele, a koliko mu prija Humska videlo se i u najvažnijem meču "orlića" u kvalifikacijama za EURO, kada je s tri gola vodio ekipu do pobede nad Slovenijom od 3:1.

"Definitivno, dolazak u Partizan bio je pun pogodak. Iskreno, nisam mogao da odbijem poziv trenera Marka Nikolića, s kojim sam već sarađivao, dok sam nosio dres Rada, za koji sam debitovao sa osamnaest godina. Jednostavno, prija mi njegov rad, mislim da mogu još više da napredujem. Povratkom u srpski fudbal, u redove Partizana, dobio sam na samopouzdanju, došli su i golovi a to je najvažnije za jednog napadača. Mislim da bi to bio odličan potez, jer zaista Partizan trenutno ima najbolji stadion, najlepšu travu", rekao je Đurđević u intervjuu za "Politiku" i dodao da se nije vratio u Srbiju da bih otišao prvom narednom prilikom.

"Sve moje ambicije vezane su za Partizan. Želja mi je da sa novim klubom osvojim titulu. Takođe, želim da sa mladom reptrezentacijom uspešno prebrodimo baraž i budemo deo smotre najboljih reprezentacija Evrope, koje će se sledeće godine naći u Poljskoj. Nažalost, prošli šampionat u Češkoj morao sam da otkažem jer tada nisam bio u formi, slabo sam igrao..."

"Pobeda u baražu sa mladom selekcijom, kao i poslednji upesi našeg A tima polako vraćaju veru u naš reprezentativni fudbal. Sada se mnogo lakše diše. Svakako da su moje ambicije da jednog dana zaigram za našu najbolju reprezentaciu, ali, na tom putu idem korak po korak. Nigde ne žurim. Verujem da ću sa mojim, menadžerom Dejanom Grgićem, izabrati najbolje rešenje".

Jer...

"Kada bolje razmislim, ipak sam rano napustio Srbiju. Neke stvari sam mogao i da naučim, ali, verujem da ću posle igara u Partizanu tek biti spreman za međunarodnu scenu. Vitese je veoma organizovan klub, liga je odlična za napadače".

Selektor Sivić vam je dao i kapitensku traku. Da li to smatrate kao nagradu za dobre partije i golove ili kao dodatnu obavezu?

"I jedno i drugo. Mislim da sam zasluženo dobio kapitensku traku, jer sam najstariji u ekipi. Iskreno, verujem da mogu da budem vođa ove reprezentacije", poručio je Đurđević na kraju intervjua.

O ocu Zoranu...

"Svakom mladom fudbaleru potrebna je podrška porodice. Moji roditelji, pre svih otac, bili su stalno uz mene. Nije mi bilo lako, posebno kada nisam igrao, ali taj period je odavno arhiviran. Okrećem se budućnosti, imam još velike planove".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar