НБА - предсезона: Бјелица сипао тројке и добио похвале, Јокић одличан!

Јокић одличан, али сам себе избацио с терена, Минесота надиграла десетковани Денвер. Солидна ноћ српских ведета, Сан Антонио савладао Орландо, Финикс надиграо Јуту, а Индијана рутински добила Милвоки.

Кошарка 13.10.2016 | 12:45
НБА - предсезона: Бјелица сипао тројке и добио похвале, Јокић одличан!
Први овосезонски окршај Немање Бјелице и Николе Јокића на америчким паркетима припао је некадашњем најкориснијем играчу Евролиге. Кошаркаши Минесоте савладали су на свом терену Денвер резултатом 105:88 (26:26, 26:22, 29:16, 24:24). 

Међутим, треба одмах напоменути да је тренер Нагетса Мајк Мелоун одлучио да за дуел с Тимбервулвсима У цивилу остави неке од најважнијих играча - Данила Галинарија, Емануела Мудијаја, Јусуфа Нуркића, Вила Бартона, али и Дарела Артура и Герија Хариса. То значи да су Денверу недостајала четворица играча из стартне петорке, као и двојица важних кошаркаша с клупе.

То, ипак, не умањује победу Минесоте, која је на крају надиграла противника у готово свим сегментима - проценту укупно погођених шутева, броју асистенција, украдених лопти, блокадама... Код Вукова најбоље партије пружили су Карл Ентони Таунс, Ендрју Вигинс и Шабаз Мухамед, а занимљиво је да су сви они меч завршили са по 18 поена. Немања Бјелица је на крају имао 11 поена, четири скока и две асистенције, уз три погођене тројке из пет покушаја. 

Оно што је, ипак, далеко важније од свих статистичких бројки јесу похвале америчких медија на рачун српског аса. Наиме, многи новинари у САД убеђења су да би Бјелица могао да буде X-фактор Минесоте у овој сезони и да на паркету изгледа опуштено, разиграно и готово непрепознатљиво у односу на прошлу сезону, у којој су га и повреде доста мучиле. 

На другој страни Денвер је предводио Вилсон Чендлер са 16 поена, Џамал Мари је убацио 14 кошева, док је Јокић на крају за 15 минута скупио 11 поена, шест скокова и две асистенције. Али и шест личних грешака, и то на 11 минута пре краја треће деонице. 

Тренер Денвера Мелоун имао је жељу да у дуелу са једним од најлошијих одбрамбених састава из прошле сезоне на делу види момке попут Волтерса, Кенедија, Тупана и Сампсона, који би требало да се боре за попуњавање ростера у предстојећој сезони.

Сан Антонио је као гост био бољи од Орланда са 95:89 (21:15, 18:27, 29:25, 27:22), у мечу где није било превише јаког темпа и где се по броју поена у обе екипе једино издвојио Еван Фурније.

Француски шутер на крају је скупио 20 кошева, док га је у стопу пратио Џеф Грин са 18 поена. Никола Вучевић је за непуна 22 минута на терену имао шест поена и десет скокова. Код Спарса најбољи је био Пау Гасол са 14 поена, пет ухваћених лопти и четири завршна додавања, Ламаркус Олдриџ и Брин Форбс скупили су по 12, а Пети Милс 11 поена. На крају изгледало је да су Мамузе до победе дошле вожњом у трећој брзини. 

РЕЗУЛТАТИ:

Орландо - Сан Антонио 89:95
/Фурније 20 - Гасол 14/

Индијана - Милвоки 101:83
/Стаки 21 - Адетокунбо 20/

Минесота - Денвер 105:88
/Таунс, Вигинс, Мухамед 18 - Чендлер 16/

Финикс - Јута 111:110
/Екзум 18 - Букер 20/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар