NBA - predsezona: Bjelica sipao trojke i dobio pohvale, Jokić odličan!

Jokić odličan, ali sam sebe izbacio s terena, Minesota nadigrala desetkovani Denver. Solidna noć srpskih vedeta, San Antonio savladao Orlando, Finiks nadigrao Jutu, a Indijana rutinski dobila Milvoki.

Košarka 13.10.2016 | 12:45
NBA - predsezona: Bjelica sipao trojke i dobio pohvale, Jokić odličan!
Prvi ovosezonski okršaj Nemanje Bjelice i Nikole Jokića na američkim parketima pripao je nekadašnjem najkorisnijem igraču Evrolige. Košarkaši Minesote savladali su na svom terenu Denver rezultatom 105:88 (26:26, 26:22, 29:16, 24:24). 

Međutim, treba odmah napomenuti da je trener Nagetsa Majk Meloun odlučio da za duel s Timbervulvsima U civilu ostavi neke od najvažnijih igrača - Danila Galinarija, Emanuela Mudijaja, Jusufa Nurkića, Vila Bartona, ali i Darela Artura i Gerija Harisa. To znači da su Denveru nedostajala četvorica igrača iz startne petorke, kao i dvojica važnih košarkaša s klupe.

To, ipak, ne umanjuje pobedu Minesote, koja je na kraju nadigrala protivnika u gotovo svim segmentima - procentu ukupno pogođenih šuteva, broju asistencija, ukradenih lopti, blokadama... Kod Vukova najbolje partije pružili su Karl Entoni Tauns, Endrju Vigins i Šabaz Muhamed, a zanimljivo je da su svi oni meč završili sa po 18 poena. Nemanja Bjelica je na kraju imao 11 poena, četiri skoka i dve asistencije, uz tri pogođene trojke iz pet pokušaja. 

Ono što je, ipak, daleko važnije od svih statističkih brojki jesu pohvale američkih medija na račun srpskog asa. Naime, mnogi novinari u SAD ubeđenja su da bi Bjelica mogao da bude X-faktor Minesote u ovoj sezoni i da na parketu izgleda opušteno, razigrano i gotovo neprepoznatljivo u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj su ga i povrede dosta mučile. 

Na drugoj strani Denver je predvodio Vilson Čendler sa 16 poena, Džamal Mari je ubacio 14 koševa, dok je Jokić na kraju za 15 minuta skupio 11 poena, šest skokova i dve asistencije. Ali i šest ličnih grešaka, i to na 11 minuta pre kraja treće deonice. 

Trener Denvera Meloun imao je želju da u duelu sa jednim od najlošijih odbrambenih sastava iz prošle sezone na delu vidi momke poput Voltersa, Kenedija, Tupana i Sampsona, koji bi trebalo da se bore za popunjavanje rostera u predstojećoj sezoni.

San Antonio je kao gost bio bolji od Orlanda sa 95:89 (21:15, 18:27, 29:25, 27:22), u meču gde nije bilo previše jakog tempa i gde se po broju poena u obe ekipe jedino izdvojio Evan Furnije.

Francuski šuter na kraju je skupio 20 koševa, dok ga je u stopu pratio Džef Grin sa 18 poena. Nikola Vučević je za nepuna 22 minuta na terenu imao šest poena i deset skokova. Kod Sparsa najbolji je bio Pau Gasol sa 14 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri završna dodavanja, Lamarkus Oldridž i Brin Forbs skupili su po 12, a Peti Mils 11 poena. Na kraju izgledalo je da su Mamuze do pobede došle vožnjom u trećoj brzini. 

REZULTATI:

Orlando - San Antonio 89:95
/Furnije 20 - Gasol 14/

Indijana - Milvoki 101:83
/Staki 21 - Adetokunbo 20/

Minesota - Denver 105:88
/Tauns, Vigins, Muhamed 18 - Čendler 16/

Finiks - Juta 111:110
/Ekzum 18 - Buker 20/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar