Новица Величковић: И ФИБА Лига шампиона је изазов за Партизан!

Новица Величковић, капитен КК Партизан, задовољан је стартом своје екипе (четири узастопне победе) у АБА лиги.

Кошарка 15.10.2016 | 22:45
Новица Величковић: И ФИБА Лига шампиона је изазов за Партизан!
После убедљивог тријумфа над МЗТ-ом, као и у „Балканском класику“ над Цибоном, очекивала се лакша победа над дебитантом Карпош Соколијем?

- Победа је победа, мислим да је свака битна и не треба потцењивати никога према досадашњем скору. Требало је да боље одреагујемо у неким тренуцима и раније решимо меч, али тим је нов и треба да извучемо поуке и научимо нешто и из овог меча - поручио ја за “Блиц” Величковић.

Дали сте велики допринос победи, највећи од почетка сезоне. Колико ће ти бити потребно да уђете у форму из пролећног плеј-офа домаће лиге?

- Касно сам се придружио тиму и требаће ми времена да се уиграм са саиграчима. Мало је две, три пријатељске утакмице да уђем у ритам. Требаће и времена, али имам искуства да се снађем и у овим тренуцима када нисам спреман потпуно, али радим на томе да будем.

Партизан је одлично стартовао?

- Битно је да смо кренули с победама. То сам и рекао саиграчима на почетку сезоне. Јесте да имамо четири тријумфа, три на страни, да је одличан сценарио, али нас тек чекају тешке утакмице, далеко да треба да се задовољимо овим. Идемо утакмицу по утакмицу. Треба се спремати јер креће и Европа, тек сада је оно право.

Европа, ФИБА лига шампиона?

- Многи ће је први пут играти. Јако битно такмичење за Партизан. Треба да као и у АБА пружимо максимум, па да видимо докле ћемо догурати. Неће бити лако, пуно утакмица, путовања, а оно што сигурно знам је да ћемо на свакој ићи на победу.

Колико значи што сте понели капитенску траку?

- За мене, као неког ко је одрастао и кошаркашки научио све у Партизану од 15. до 23. године, пратио све његове успехе, као некога кога су старији играчи научили много тога, велика је част, али и обавеза коју сам спремно прихватио.

Прошле године Партизан је био најгледанији тим у АБА. Ове и пре почетка Хала „Ранко Жеравица“ је била пуна, као и „Аца Николић“ против Цибоне, али и свим гостовањима?

- Желео бих да се захвалим новијачима у Скопљу. Оба пута смо имали осећај као да играмо кући. Пуно су нам помогли и учинили.

“Пионир“ је наша кућа и знамо колико навијачи Партизана помажу и знају кошарку. Зато и тражим од момака да дају максимум, а верујем да ћемо имати и убудуће подршку као против Цибоне.

Имате ли слободног времена и како га проводите?

- Најбитније је да га проведем са породицом, да будемо на окупу. Најближи, фамилија, родитељи, сестра, пријатељи, то је предност Београда.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар