Novica Veličković: I FIBA Liga šampiona je izazov za Partizan!

Novica Veličković, kapiten KK Partizan, zadovoljan je startom svoje ekipe (četiri uzastopne pobede) u ABA ligi.

Košarka 15.10.2016 | 22:45
Novica Veličković: I FIBA Liga šampiona je izazov za Partizan!
Posle ubedljivog trijumfa nad MZT-om, kao i u „Balkanskom klasiku“ nad Cibonom, očekivala se lakša pobeda nad debitantom Karpoš Sokolijem?

- Pobeda je pobeda, mislim da je svaka bitna i ne treba potcenjivati nikoga prema dosadašnjem skoru. Trebalo je da bolje odreagujemo u nekim trenucima i ranije rešimo meč, ali tim je nov i treba da izvučemo pouke i naučimo nešto i iz ovog meča - poručio ja za “Blic” Veličković.

Dali ste veliki doprinos pobedi, najveći od početka sezone. Koliko će ti biti potrebno da uđete u formu iz prolećnog plej-ofa domaće lige?

- Kasno sam se pridružio timu i trebaće mi vremena da se uigram sa saigračima. Malo je dve, tri prijateljske utakmice da uđem u ritam. Trebaće i vremena, ali imam iskustva da se snađem i u ovim trenucima kada nisam spreman potpuno, ali radim na tome da budem.

Partizan je odlično startovao?

- Bitno je da smo krenuli s pobedama. To sam i rekao saigračima na početku sezone. Jeste da imamo četiri trijumfa, tri na strani, da je odličan scenario, ali nas tek čekaju teške utakmice, daleko da treba da se zadovoljimo ovim. Idemo utakmicu po utakmicu. Treba se spremati jer kreće i Evropa, tek sada je ono pravo.

Evropa, FIBA liga šampiona?

- Mnogi će je prvi put igrati. Jako bitno takmičenje za Partizan. Treba da kao i u ABA pružimo maksimum, pa da vidimo dokle ćemo dogurati. Neće biti lako, puno utakmica, putovanja, a ono što sigurno znam je da ćemo na svakoj ići na pobedu.

Koliko znači što ste poneli kapitensku traku?

- Za mene, kao nekog ko je odrastao i košarkaški naučio sve u Partizanu od 15. do 23. godine, pratio sve njegove uspehe, kao nekoga koga su stariji igrači naučili mnogo toga, velika je čast, ali i obaveza koju sam spremno prihvatio.

Prošle godine Partizan je bio najgledaniji tim u ABA. Ove i pre početka Hala „Ranko Žeravica“ je bila puna, kao i „Aca Nikolić“ protiv Cibone, ali i svim gostovanjima?

- Želeo bih da se zahvalim novijačima u Skoplju. Oba puta smo imali osećaj kao da igramo kući. Puno su nam pomogli i učinili.

“Pionir“ je naša kuća i znamo koliko navijači Partizana pomažu i znaju košarku. Zato i tražim od momaka da daju maksimum, a verujem da ćemo imati i ubuduće podršku kao protiv Cibone.

Imate li slobodnog vremena i kako ga provodite?

- Najbitnije je da ga provedem sa porodicom, da budemo na okupu. Najbliži, familija, roditelji, sestra, prijatelji, to je prednost Beograda.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar