Србија: Ништа од Националног стадиона! Држава и ФСС граде стадионе Звезди и Партизану!

Од "Националног стадиона" вредног 150 милиона евра неће бити ништа, али ће зато ФСС, уз помоћ државе, ФИФА и УЕФА, уложити новац у реконструкцију стадиона "Рајко Митић" и "Партизан", пишу "Вечерње новости".

Фудбал 13.10.2016 | 10:30
Србија: Ништа од Националног стадиона! Држава и ФСС граде стадионе Звезди и Партизану!
Од "Националног стадиона" вредног 150 милиона евра неће бити ништа.

Уместо тога, држава и Фудбалски савез Србије реновираће стадионе ФК Црвена звезда и ФК Партизан, пишу "Вечерње новости".

"Тако би објекти у Љутице Богдана 1, Стадион 'Рајко Митић', и Хумској 1 задовољили и најстроже критеријуме и стандарне ФИФА и УЕФА, а утрошило би се и знатно мање новца. Процењено је да ће ова инвестиција и њена реализација донети корист и 'вечитим' београдским ривалима, али и националним селекцијама Србије", наводе "Новости" и додају:

"Годинама ни Партизан ни Црвена звезда не испуњавају скоро ни основне стандарде играња у европским клупским такмичењима, а разне комисије и инспекције из УЕФА скоро сваког лета на неки чудан начин прогледају кроз прсте и издају дозволе црно-белима и црвено-белима 'само још овог пута'".

Стадиони неће бити рушени па поново грађени, већ реновирани...

"Држава Србија и ФСС би, тако, уз финансијску помоћ ФИФА и УЕФА, ушли у пројекат реновирања стадиона у Љутице Богдана и Хумској 1 који подразумева реконструкцију трибина, терена, фасада, свлачионица, свечаних и новинарских ложа и мокрих чворова. Истовремено, сваки стадион ће морати да има најсавременији и обиман видео-надзор, као и електронске капије за евидецију улазница и бројање навијача. Ништа, или готово ништа од овога нема ниједан стадион у Србији, па ће реновинарање оба објекта донети дуготрајна решења и улепшати део око београдске Аутокоманде", пишу "Новости" у броју од четвртка и подсећају да су бивше управе и црвено и црно-белих презентовале мегаломанске пројекте реновираних стадиона, али да ниједан није заживео.

Ниче зграда ФСС...

"Неће бити стадиона, али ће се зато градити нова административна зграда Фудбалског савеза Србије. ФСС мора да се исели из закупљених просторија на Теразијама 3 и Теразијама 35, а једна од могућих нових локација је у Новом Београду, у близини Хале спортова 'Ранко Жеравица'. И овај пројекат биће суфинансиран из донације УЕФА и ФИФА", сазнају "Новости".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар