Srbija: Ništa od Nacionalnog stadiona! Država i FSS grade stadione Zvezdi i Partizanu!

Od "Nacionalnog stadiona" vrednog 150 miliona evra neće biti ništa, ali će zato FSS, uz pomoć države, FIFA i UEFA, uložiti novac u rekonstrukciju stadiona "Rajko Mitić" i "Partizan", pišu "Večernje novosti".

Fudbal 13.10.2016 | 10:30
Srbija: Ništa od Nacionalnog stadiona! Država i FSS grade stadione Zvezdi i Partizanu!
Od "Nacionalnog stadiona" vrednog 150 miliona evra neće biti ništa.

Umesto toga, država i Fudbalski savez Srbije renoviraće stadione FK Crvena zvezda i FK Partizan, pišu "Večernje novosti".

"Tako bi objekti u Ljutice Bogdana 1, Stadion 'Rajko Mitić', i Humskoj 1 zadovoljili i najstrože kriterijume i standarne FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca. Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i 'večitim' beogradskim rivalima, ali i nacionalnim selekcijama Srbije", navode "Novosti" i dodaju:

"Godinama ni Partizan ni Crvena zvezda ne ispunjavaju skoro ni osnovne standarde igranja u evropskim klupskim takmičenjima, a razne komisije i inspekcije iz UEFA skoro svakog leta na neki čudan način progledaju kroz prste i izdaju dozvole crno-belima i crveno-belima 'samo još ovog puta'".

Stadioni neće biti rušeni pa ponovo građeni, već renovirani...

"Država Srbija i FSS bi, tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, ušli u projekat renoviranja stadiona u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova. Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evideciju ulaznica i brojanje navijača. Ništa, ili gotovo ništa od ovoga nema nijedan stadion u Srbiji, pa će renovinaranje oba objekta doneti dugotrajna rešenja i ulepšati deo oko beogradske Autokomande", pišu "Novosti" u broju od četvrtka i podsećaju da su bivše uprave i crveno i crno-belih prezentovale megalomanske projekte renoviranih stadiona, ali da nijedan nije zaživeo.

Niče zgrada FSS...

"Neće biti stadiona, ali će se zato graditi nova administrativna zgrada Fudbalskog saveza Srbije. FSS mora da se iseli iz zakupljenih prostorija na Terazijama 3 i Terazijama 35, a jedna od mogućih novih lokacija je u Novom Beogradu, u blizini Hale sportova 'Ranko Žeravica'. I ovaj projekat biće sufinansiran iz donacije UEFA i FIFA", saznaju "Novosti".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar